Hemmavinst till tonerna av Svenne Rubins

publicerat 2004-12-18

Hälsingederbyt mellan Bollnäs GoIF och Brobergs IF igår blev inte så jämn och spännande många trott. Istället blev det en enkel seger för hemmalaget med 5-0 (4-0) till tonerna av Svenne Rubins "Långa bollar på Bengt".

På Sävstaås spelas alltid gitarrintrot till Svenne Rubins slagdänga "Långa bollar på Bengt" när det blir hörna till något av lagen, och den låten fick vi höra ofta igår. 14 gånger närmare bestämt. Ändå blev det bara ett hörnmål i matchen och det var Tommy Österberg som smällde in 1-0 till hemmalaget i den 14:e minuten.

Daniel Skarps ökade på till 2-0 i den 25:e minuten då han satte en boll längs isen efter en tilltrasslad situation. Med det målet har nyförvärvet Skarps gjort 10 mål för Giffarna, lika många mål som Jocke Hedberg. Men målet efter är det som alla snackar om. Ville Aaltonen drog upp från högerhalven och vallade bollen i sargen samtidigt som han själv gick på andra sidan Brobergsspelaren, varpå han fick tillbaka bollen bakom och passade in i mitten till Henrik Heed. Henrik Heed i sin tur spelade fram bollen till Magnus Granberg som kom i öppet vänsterläge och sköt in bollen i nät. Det var inget märkvärdigt skott och Pasi Hiekkanen borde ha tagit skottet, men publikens glädje att Magnus Granberg målade i comebacken var tveklös.

Planens bäste spelare var dock Hasse Åström och han sänkte nog gästerna när han fem minuter för halvtidspausen satte 4-0. 4-0 blev också halvtidsresultatet och man kan inte annat än att påstå att det var rättvist. Anfallet skapade en hel del målchanser och man gjorde ju bevisligen också 4 mål, vilket mer var i underkant än överkant. Samtidigt höll försvaret (bestående av Anders Spinnars som libero och Tommy Österberg samt Johan Berglund som backar) tätt och spelad fläckfritt.
Broberg var förvånansvärt bleka. Det var nog lite skillnad på att först ha ett dubbelmöte mot Västanfors och sedan ha Falun hemma, emot att gästa Sävstaås. Bäst hos de gulsvarta var i alla fall spelskicklige Mika Mutikainen.

I andra halvlekens först hälft fortsatte Giffarna att ösa på framåt men man hade svårt att få till det i avsluten. I alla fall tre öppna lägen skapades - men brändes. Jocke Hedberg satte dock till slut femman, som också blev matchens sista mål. Efter det målet började de orangeblå backa hem och släppte upp Broberg i banan, men Söderhamnslaget förmådde aldrig att skapa chanser till en reducering.

Tilläggas kan att Bollnäs hade säsongens bästa publiksiffra. 3 242 personer hade pallrat sig upp - de flesta, om sanningen ska fram, för att se 37:an göra comeback.
Sen är det ju tur att "Långa bollar på Bengt" är en så bra låt...