Bandysidan.nu


Hälsingelagen i farten idag

publicerat 2004-11-17

Idag spelar alla hälsingelagen i allsvenskan. För det första så tar Edsbyns IF emot Brobergs IF i Edsbyn Arena i en match som på förhand beräknas bli en riktig fight.
I den andra av dagens två matcher från norrserien så reser uppstickaren Bollnäs GoIF västerut till Fagersta för match mot Västanfors IF.

I Edsbyn Arena tar alltså Edsbyn emot Broberg. Edsbyn var en aning bleka i hemmapremiären i fredags mot Bollnäs, och det vara flera gånger nära att Giffarna skulle gå ifrån. Daniel Liw var dock bra och räddade en poäng till Byn efter flera fin räder.
Två dagar senare ryckte man upp sig på välkänt svårspelade Kalix IP och vann med 6-1 mot Kalix Bandy, i den matchen var även Peter Thörnberg tillbaka i laget.

Som Edsbyns motståndare ser vi Broberg. Broberg som i sin premiär hade Sandvikens AIK i rejäl gungning, både 3-1-ledning och 4-2-ledning.
I Broberg har man många potentiella matchavgörare i den här matchen, som Mika Mutikainen, Robert Dammbro och Stefan Larsson.
Kalle Samuelsson, reservmålvakten, är skadad men annars verkar alla vara tillgängliga.

Med tanke på Edsbyns hektiska/stressiga spelschema dom här veckorna nu och Brobergs imponerande match mot Sandviken, så väljer jag att chansa på Söderhamnsseger.
Jag tippar 3-5 till fördel för bortalaget Brobergs IF.

Läs mer om matchen genom att klicka på någon av dessa länkar:
Bandybyn.se: Tätt på given nu.
Ljusnan: Så mycket kostade Jocke Hedqvist.

I den andra matchen är det försäsongens uppstickare Bollnäs GIF som åker till Fagersta och möter nykomlingarna Västanfors.
Bollnäs som kommer till spel med redan två matcher spelade, ett imponerande 3-3-resultat borta mot Edsbyn och en godkänd 3-6-förlust hemma mot Hammarby IF. I mot Edsbyn i fredags spelade Giffarna nästan otäck disciplinerat och Byn hade svårt att skapa något på de orangeblå. Det bra försvarsspelet fortsatte mot Hammarby, som dock var för starka.
Det sker inga större förändringar i truppen sedan föregående matcher. Tuffe Tommi Österberg har dock halsfluss och vilar till förmån för nye Johan Berglund.

Västanfors gjorde också dom sin allsvenska premiär i fredags. Förlusten borta mot Falu BS var klar - 8-1 (1-2, 2-0, 5-1) - och spelades i tre perioder på grund av dåligt väder. Bara målvakten Henrik Steen fick godkänt i en darrig match som mest gav frågetecken för tränare Sören Boström.
Även Västanfors har fullt manskap tillgängligt.

Den här matchen måste Bollnäs vinna och det tror jag man klarar av. Giffarna är starkare på alla punkter och man har, som sagt, imponerat hit fram. Dessutom är god målskillnad viktigt gentemot konkurrenter om fjärdeplatsen.
Jag tippar 1-6 till fördel för bortalaget Bollnäs GIF.

Läs mer om matchen genom att klicka på någon av dessa länkar:
Giffarna.com: Inför matchen mot Västanfors.
Giffarna.com: Peter Stock inför matchen.
Vastanforsbandy.com: Håll koll på utkasten.

Skriven av: Gustaf Lindborg