Bandysidan.nu


Ljusdal får 2 ryssar från Vodnik

publicerat 2004-10-30

Ljusdals BK har i veckan startat ett samarbete med Vodnik. Som första steg väljer Vodniks president Boris Skrinnik att skänka bort 2 spelare till Ljusdals BK.

- Vi vet ju hur läget är för Ljusdals BK, speciellt då ekonomiskt, och vi har erbjudit Ljusdal två stycken spelare. Ljusdal får de spelarna gratis, några övergångspengar behöver vi inte ha, säger Boris Skrinnik.

Spelarna är Dmitrij Loginov,19, och Alexander Usov,20.
- Definitivt två spelare av allsvensk klass. Loginov är en mycket duktig skridskoåkare och Usov en tufft spelande back, säger Ljusdalsbekante Igor Gapanovich som är de här spelarnas tränare hemma i Arkhangelsk.
- Usov och Loginov är två unga och utvecklingsbara spelare som skulle platsa i vilket ryskt lag som helst, utom Vodnik, kommenterar Mikhail Sveshnikov.

Det återstår dock ett problem innan de unga ryska talangerna kan komma.
- Vi får spelarna gratis, men ska betala dem bostad och lön här i Ljusdal och vi räknar med att det skulle kosta oss ca 150 000 kronor. Och de är pengar som vi inte har. Skall vi ta hit de två spelare som Vodnik erbjuder måste vi först se till att ordna fram pengarna, säger LBK-ordföranden Kenneth Holm.

Skriven av: Gustaf Lindborg