Bollnäs - Sandviken i EdsbynArena

publicerat 2004-09-16

För allra första gången åkte jag ikväll iväg till Edsbyn och EdsbynArena för att kolla på bandy. På programmet stod Bollnäs GoIF - Sandvikens AIK och för att vara säsongens första match för båda lagen så var spelet och tempot mycket bra.

Inledningsvis var dock tempot lågt och de båda lagen kände mest på varandra. I den elfte minuten hade dock SAIK känt färdigt. Magnus Muhrén, idag i tröja nummer 80, kom fri med Timo Oksanen som räddade med en finfin benparad innan nygamla Stefan Söderholm tryckte in returen.

Giffarna var inte sena att kvittera. Tre minuter senare drog Hans Åström iväg en lång lyra till unge Joakim Hedberg som la in den bakom Sandvikens Joel Othén.

Sen dröjde det fram till 20:e minuten innan det hände nåt. Giffarna sköt ett skott som gick tätt utanför SAIK-buren. SAIK sätter igång spelet snabbt och kontrar 1 mot 1 ut till hörna. Hörnan är farligt och Timo tvingas till en ny fin räddning. Två minuter senare gör Timo återigen en fin räddning på ett skott från SAIK efter lyrpass.

Timo spelade mycket bra men i 26:e minuten kunde han inte stå emot längre. Magnus Muhrén skrinnar in från höger och lägger lätt in den i nät.

Återigen kvitterar Jocke Hedberg snabbt för Giffarna. Patrik Larsson är framför mål och lyckas till sist peta fram bollen till Jocke Hedberg som gör mål. Efter detta lyckades Giffarna få till en ledning med 3-2 på en vacker frislagsvariant. Frislagsläggaren passar till en med fart i mitten som slår bollen vidare ut till höger där nyförvärvet Daniel Skarps skjuter i mål.

Sandvikens tur att kvittera i 36:e spelminuten. Patrik Nilsson kommer fri efter kontring på hörna och han har inga problem att dra Timo och lägga in bollen i mål.

Sen hann Giffarna med ett långskott som gick i stolpen/krysset i 39:e minuten, innan SAIK återigen tog ledningen i 43:e minuten. "Murren" sköt nämligen in 4-3 på en hörna ett par minuter före paus.

Första halvlek har mycket bra tempo och fart (om man räknar bort första 10 då det var väldigt passivt), speciellt som det är säsongens första match för båda lagen. Dessutom håller Bollnäs Flames igång mycket bra trots att de bara ett tiotal.

Andra halvlek.

SAIK:arna inleder starkast och har också ett stolpskott som styrs utanför. En bra chans i inledning får också Giffarna. En lång lyra når till slut Marcus Ståhl som dock inte förmår att lägga in den bakom målvakten (förmodligen Gabriel Bridholm) som gör en fin parad. Ett par minuter senare har Giffarna två till bra lägen, först ett skott utanför av Jocke Hedberg och sen Patrik Larsson som har ett fint läge.

Giffarna skapar chanser men SAIK skapar målen. Daniel Mossberg gör mål efter att ha blivit assisterad av Murren.

Giffarna reducerar dryga kvarten senare efter att SAIK haft tre raka hörnor. Giffarna visar hur hörnor ska läggas då Daniel Skarps gör sitt andra mål för kvällen.

Trots att det bara är en träningsmatch blev det faktiskt ett lite gruff mellan lagen. Jag stod dock på motsatt del av planen så jag kunde inte se vilka som var inblandade. Däremot såg jag väldigt bra när Giffarna fick straff med två minuter kvar och chans att kvitter. Hasse Åström blev bentacklad och valde att ta den själv. Klyschan att man inte ska ta straffen själv var ikväll befogad då bollen sköts mitt i målvaktens mage som inte hade några problem att fånga bollen från att gå in.

Matchen slutar 5-4 till SAIK som vinner knappt men rättvist.

Bollnäsmål: Jocke Hedberg (2) och Daniel Skarps (2).
Sandvikenmål: Magnus Muhrén (2), Stefan Söderholm (1), Patrik Nilsson (1) och Daniel Mossberg (1).

Brobergs IF mötte senare på kvällen det ryska landslaget. Ryssarna vann stort - med 14-4 - men enligt uppgift ska Broberg haft intentioner i spelet.

Skriven av: Gustaf Lindborg