Dynamo vidare till semifinal.

publicerat 2006-10-28

Kvällens andra kvartsfinal är mellan storfavoriterna Dynamo (Moscow) och Falu BS. Dynamo vann matchen, men Falun stod emot bra.

Muhrén, 3-målsskytt
Muhrén, 3-målsskytt Foto: Torbjörn Lindquist

Rätt tidigt i matchen får Falun Andreas Lysell utvisad i 6 minuter. I den 9:e minuten gör Dynamo 1-0 på hörna, skytten är Sergej Lomanov. Bara dryga minuten senare passar denne Lomanov fram till Magnus Muhrén som gör 2-0. Dynamo skapar mest, men efter knappa kvarten lyckas Falun skapa en hörna. Nära en reducering på returen, men målvakten är med. Falun lyckas med att få ett mycket bra skott på mål genom Rasmus Lindqvist, men målvakten gör en bra räddning.

Även om Dynamo är det bättre laget, så är de inte alls så överlägsna som man skulle kunna tro. Dock ställer Dynamo över flera av de allra bästa spelarna. Dynamo skapar många chanser, och med knappa fem minuter kvar av första halvlekgör man också 3-0 genom Evgenij Ivanushkin. 3-0 är också resultatet när domaren blåser för halvtid.

Falun spelar på friskt i andra halvleken. Det känns som att de spelar enligt melodin, vi har allt att vinna, inget att förlora. Samtidigt backar Dynamo hem och bevakar ledningen, vilket gör att spelet i den andra halvleken inte är särskilt underhållande. Falun skapra faktiskt fler målchanser än Dynamo, flera riktigt klara. I mitten av den andra halvleken gör dock Dynamo ett ryck och får ett par skott i virket. Magnus Muhrén gör också sitt andra mål, även denna gång. Efter deta mål gör Dynamo en uppryckning och med knappa 10 minuter gör man 5-0 genom Magnus Muhrén sitt tredje mål för dagen, på hörna. Strax därpå gör Viktor Chernyshov 6-0 på en soloåkning. I matchens slutminut hinner både Dynamo utöka ledningen till 7-0 och Falun att få in tröstmålet 7-1 på hörna. Därmed kommer Dynamo att få möta Sandvikens AIK

"Det var skönt att göra 3 mål", säger Magnus Muhrén till bandysidan.nu Det är kul att få spela. Även om det kanske är lite svårt att tagga till för 100 procent när man rinner ifrån är det hård konkurrens om platserna, och alla vill visa att man ska få spela. Det var lite svårt att få ett bra spel när Falun körde handbollsmodellen och backade hem med hela laget också. När Bandysidan.nu's repporter frågar om hur det känns att möta SAIK i semifinal svarar han att det är med blandade känslor, men han hoppas att få spela. Det är hård konkurrens, och förra matchen mot SAIK fick han stå på läktaren.

Skriven av: Torbjörn Lindquist