Bandysidan.nu


Stortalanger till Katrineholm?

publicerat 2005-03-08

Katrineholms SK kan vara en klubb på väg ur Allsvenskan. Men klarar klubben av att vinna i kvalet och på så vis hålla sig kvar i bandyns finrum så har man flera tänkbara värvningar på gång. I första hand är det målgörarna Tomas Knutsson från Örebro SK och Mattias Rydberg från Västanfors IF.

Tomas Knutsson var nära att kvala sig upp i Allsvenskan med sitt Örebro, men föll på målsnöret. Under säsongen blev det ändå imponerande 52 mål från hans klubba. Det är inte första gången som Knutsson stänker in många mål under en säsong, och inte heller första gången han uppvaktas av Allsvenska klubbar. Utöver Katrineholm så har fyra klubbar kontaktat Knutsson.
- Alla anbud man får är smickrande och jag är sugen på att prova på allsvenskt spel. Jag känner mig mogen att ta steget och tror inte att jag skulle göra bort mig, berättar han för Katrineholmskuriren.

En annan som gjort många mål den här säsongen, 26 närmare bestämt, är Mattias Rydberg. Rydberg kommer ifrån Västerås men huserade gångna säsongen i nu nedflyttade Västanfors.
- För min del var det bara positivt att spela i Västanfors, jag fick förtroendet där och det gick bara bättre och bättre. För min utveckling var det betydligt bättre än att sitta på bänken i Västerås, säger han till Katrineholmskuriren.
19-årige Rydberg gör ingen hemlighet av att han helst skulle vilja spela i moderklubben Västerås SK - där han gjorde slutspelssuccé för två år sedan - men även Katrineholm är ett hett alternativ.
- Dom har ringt som tusan och klubben verkar ha mycket att erbjuda. Men det är andra allsvenska klubbar som också har hört av sig, säger Rydberg, så man får väl väga de olika alternativen mot varandra.

En tredje som lär ha varit på KSK-tapeten är Lars Johansson från Hammarby IF.
- Jag hörde också det där ryktet, men jag har inte hört något från Katrineholm. Och jag är inte heller sugen på att lämna Hammarby, säger han, även det till Katrineholmskuriren.

Skriven av: Gustaf Lindborg