Position:Försvar

Nyheter

Edsbyn gruppsegrare efter straffar

publicerat 2008-10-25
Edsbyns IF tog ledningen med 2-0 i första halvlek i gruppspelsfinalen mot Kuzbass. det var Peter Thörnberg som inledde målskyttet på en hörna och Jonas Edling fortsatte med en snygg genomåkning.

OLS Uleåborg började matchen bra och tog ledningen med 1-0 redan i den 5:e matchminuten. Till slut var dock Edsbyns IF starkare och vann matchen.

Brobergs IF chocköppnade mot Edsbyns IF i nattens fjärde och sista kvartsfinal med mål efter 43 sekunder av Stefan Larsson. Edsbyn replikerar dock med ett hörnmål efter dryga två minuters spel. Broberg skapar ett flera chanser där den bästa är ett friläge av Jonas Nygren, som dock inte lyckas förvalta detta.

Årets World Cupfinal avgjordes inför ungefär 3000 åskådare mellan de ryska mästarna Dynamo (Moscow) och de svenska mästarna Edsbyns IF. Bästa chansen i en annars ganska trevande matchinledning stod Dynamos Mikhail Sveshnikov som blev helt ensam med Anders Svensson i Edsbymålet som gör en kanonräddning till hörna. Hörnan blir resultatlös.

På söndag möts Edsbyns IF och Sandvikens AIK i vad som kan bli en riktig höjdarfinal. Det är två spelande lag som gör upp om guldet, och enligt krönikören så är det matchvinnartyperna som kommer att avgöra fighten.

Bandysidan kollade i veckan upp hur läget var hos finalklubbarnas supportrar. Här är ett gäng frågor inför söndagens spektakel till Edsbyns IF:s allt-i-allo Håkan Brindholm.

Överraskningslaget Brobergs IF gästar ikväll Arenan i Edsbyn för att möta hälsingekollegan Edsbyns IF. Det blir ett riktigt toppmöte mellan svenska mästarna och årets överraskning.