Position:Målvakt

Nyheter

Ryskt guld i VM

publicerat 2014-02-02
Ryssland var det starkare laget i en snabb och händelserik VM-final. Sverige fick chansen med straff två gånger om efter höga klubbor, men straffarna missades först av Christoffer Edlund och sedan av Patrik Nilsson.

Sveriges förbundskapten Anders Jakobsson utsåg idag World Cups All Star Team.

Edsbyns IF lyckades vinna mot Uralsky Trubnik efter en dramatisk match som avslutades med straffläggning för att kunna avgöra segraren. Trubnik börjar matchen bäst och har ett friläge redan i den 2:a minuten som Anders Svensson räddar.

Edsbyns IF tog ledningen med 2-0 i första halvlek i gruppspelsfinalen mot Kuzbass. det var Peter Thörnberg som inledde målskyttet på en hörna och Jonas Edling fortsatte med en snygg genomåkning.

Årets World Cupfinal avgjordes inför ungefär 3000 åskådare mellan de ryska mästarna Dynamo (Moscow) och de svenska mästarna Edsbyns IF. Bästa chansen i en annars ganska trevande matchinledning stod Dynamos Mikhail Sveshnikov som blev helt ensam med Anders Svensson i Edsbymålet som gör en kanonräddning till hörna. Hörnan blir resultatlös.

Dagens andra semifinal spelades mellan Uralsky Trubnik och Edsbyns IF. Matchen börjar i ett bra tempo där Edsbyn får den första chansen, men Trubnik gör det första målet. Efter knappa fyra minuters spel gör Evgenij Kuks inga misstag helt ren med Edsbyns målvakt, utan 1-0 är ett faktum.

Den andra semifinalen, den mellan Zorkij och Edsbyns IF, inleds bäst av Zorkij. Redan efter en dryg minut gör man 1-0 genom Sami Laakkonen på assist från Daniel Mossberg.