Position:Anfall

Nyheter

Edsbyn segrare i ExTe World Cup 2008

publicerat 2008-10-26
Både Edsbyns IF och Bollnäs GoIF är heta direkt från början. Många farliga chanser och tidig Bollnäsledning.

Edsbyns IF vann semifinalen mot Zorkij efter en match där inledningen var tillknäppt, med få chanser åt nått hål.

Edsbyns IF lyckades vinna mot Uralsky Trubnik efter en dramatisk match som avslutades med straffläggning för att kunna avgöra segraren. Trubnik börjar matchen bäst och har ett friläge redan i den 2:a minuten som Anders Svensson räddar.

Edsbyns IF tog ledningen med 2-0 i första halvlek i gruppspelsfinalen mot Kuzbass. det var Peter Thörnberg som inledde målskyttet på en hörna och Jonas Edling fortsatte med en snygg genomåkning.

Dagens andra semifinal spelades mellan Uralsky Trubnik och Edsbyns IF. Matchen börjar i ett bra tempo där Edsbyn får den första chansen, men Trubnik gör det första målet. Efter knappa fyra minuters spel gör Evgenij Kuks inga misstag helt ren med Edsbyns målvakt, utan 1-0 är ett faktum.

Brobergs IF chocköppnade mot Edsbyns IF i nattens fjärde och sista kvartsfinal med mål efter 43 sekunder av Stefan Larsson. Edsbyn replikerar dock med ett hörnmål efter dryga två minuters spel. Broberg skapar ett flera chanser där den bästa är ett friläge av Jonas Nygren, som dock inte lyckas förvalta detta.

Bollnäs GoIF hade aldrig tidigare varit i World Cup-final, Edsbyns IF har tidigare vunnit två. Det var upplagt för ett rafflande Hälsingederby i årets final, med stor publik på läktarna.