Bandysidan.nu


Sjukdomar och hörnor avgör det matchen?

publicerat 2005-03-02

Sjukdomar oroar i Bollnäs GoIF och hörnor oroar i Västerås SK. Vid Bollnäsvinst ikväll så är hemmalaget klart för sin första semi på 25 år, men vinner VSK så har man ett psykologiskt övertag i fredagens avgörande match på Rocklunda.

Anders Bruun fruktar hörnor
Anders Bruun fruktar hörnor Foto: Torbjörn Lindquist

Dags för kvartsfinal nummer fyra mellan Bollnäs och Västerås. Bollnäs har idag chansen att nå sin första semifinal på 25 år. Efter förlusten på Rocklunda i söndags väntar nu en ny möjlighet ikväll på Sävstaås.
- Det är en stentuff serie, kamp om varje meter och det är läckert. Nu gäller det att vi plockar fram det sista, vi har en härlig attityd i laget, säger Bollnästränaren Stefan Hansson till Ljusnan.
Dock har Hansson problem med sjukdomar inom truppen som kan ställa till det. Patrik Larsson hade feber efter matchen i söndags, och är alltjämt förkyld. Även hårdskjutande Magnus Granberg och unge Marcus Ståhl är småkrassliga. Startelvan är med andra ord ett stort frågetecken.
- Jag vet först innan match vilka som spelar, men det ska nog mycket till innan någon kliver av tåget, tror Stefan Hansson.

I Västerås är sjuk- och skadeläget bättre. Alla är i speldugligt skick.
- Det känns piggare och fräschare i laget än på länge, säger assisterande VSK-tränaren Johan "Josen" Olsson till VLT.
Det som till största del varit VSK:s akilleshäl under kvartsfinalserien så här långt är de insläppta hörnorna. Hittills har sju mål släppts in genom hörnor, varav många har varit direkt matchavgörande. Till exempel så smällde Peter Stock in en hörna i sudden death i första kvarten.
- De spelar mycket på att få hörnor. Och vi vet ju vad vi ska göra för att möta dem. Det gäller att vara med i skallen, säger backen Anders Bruun.
- Vi måste hålla upp spelet och inte backa så långt ned utan hellre ta ett frislag tio meter upp i banan om det behövs.

Hur som helst så lär VSK få ett kallt välkomnande när man med bussen rullar in på Sävstaås IP. 25 minusgrader tidigt i morse och ca 10 minusgrader nu. Hoppas att spelet blir mer värmande.

Skriven av: Gustaf Lindborg