Hammarby vann i sudden.

publicerat 2005-02-24

Det blev en riktig kamp som jag misstänkte innan. Avgörande kom inte förrän 3 minuter före slutet av första suddenhalvleken.

Annars var matchen mellan Sandvikens AIK och Hammarby IF precis så kampfylld man kunde väntat sig. Hammarby chockstartade genom att göra 1-0 redan efter sju minuters spel genom Oscar Jonsson. Sedan tog Saik över och dominerade hela första halvlek. De hade kunnat leda med ett par mål till om bara chanserna hade suttit.
I andra halvlek flyttade Hammarby upp laget en bit och forcheckade högt i banan. Det överaskade Saik så Hammarby kunde både kvittera och ta en ledning med 4-2 innan Saik bjöds in i matchen igen. Eller rättare sagt Daniel Eriksson hade gett sig fan på att inte ge upp matchen. 2 Snabba hörnmål sen var det sudden som gällde.
Väl där lyckades Saik med att missa 2 frilägen innan Saikdödaren nr:1 Rickard Koch avgjorde på hörna. Det var tredje gången i år han överhuvudtaget sköt på hörna så han var lite överraskad själv över att han lyckades.
Misstänker det finns en och annan ansvarig som ångrar att de ratade honom en gång i tiden.
Annars är intrycken av matchen utan att föringa Murren, Fosshaug och Holgers passningsprestationer att de flesta mål kommer till på försvarsmissar. Men så är det när två lag tar ut varandra fullständigt, då är det små misstag som avgör.
I morgon är det dags igen, mer om det i morgon fm.

Skriven av: Per-Åke Tångring