Bandysidan.nu


... Och Berggren och Einarsson gör dito?

publicerat 2005-02-21

Sören Persson lämnar tränarjobbet i Boltic/Göta, och nu kan målvakten Martin Berggren och mittfältaren Ulf Einarsson vara på väg att göra detsamma.

- Så som det är nu vill jag inte hålla på. Jag vill spela de stora matcherna för ett bra lag. Ett som kan vinna och spela finaler och semifinaler, säger Martin Berggren, som har ett kontrakt som löper ut nu i sommar, till Värmlands Folkblad.
Målvakten hade en närmast hysterisk form i allsvenskan och början på elitserie, många förespråkade honom dessutom i den svenska VM-truppen. Om han har några anbud vill han inte kommentera, men det lär vara högst sannolikt. En fortsättning i Boltic är inte heller utesluten.
- Självklart tänker jag höra vad Boltic har att erbjuda och ge dem chansen. Men då måste det till någon form av satsning, jag vill inte att det ska fortsätta på det här viset, säger han.

Offensive mittfältaren Ulf Einarsson går även han i valet och kvalet. 23-årige Einarssons kontrakt med Boltic går ut nu i sommar och för att en fortsättning ska vara aktuell så vill han se en satsning från klubbens sida. Ett hett alternativ kan annars vara moderklubben Vetlanda BK som överraskat positivt i år.
- Ja, det finns andra klubbar med i bilden. Att jag stannar i Boltic/Göta är inte självklart men det är inte heller uteslutet. I slutet på mars åker jag över tre månader till USA och efter det bestämmer jag mig för vad det blir nästa år, säger han.
Både Berggren och Einarsson kräver alltså krafttag från klubbens sida. Ordföranden Göran Svensson är inne på samma spår.
- När det gäller de etablerade spelarna arbetar vi på en forward och två andra offensiva spelare, det är de kvalitéer vi saknar, konstaterar Svensson och fortsätter:
- I år känns det som vi har större möjligheter än tidigare att uppfylla det. Både ekonomiskt och på andra sätt ser det ljusare ut än tidigare.

Skriven av: Gustaf Lindborg