Bollnäs slog ut Boltic

publicerat 2005-02-21

Bollnäs GoIF hade inga större problem med att avväpna Boltic/Göta på bortais heller. Efter 9-2 i Bollnäs från i fredags så hade man möjligheten att "spela av" matchen på Tingvalla, men istället gick man därifrån som segrare med 10-4. Nu väntar Västerås SK i kvarten.

Boltic skulle ha behövt Fredrik Rinaldo
Boltic skulle ha behövt Fredrik Rinaldo Foto: Torbjörn Lindquist

Bollnäs hade inför gårdagens andra åttondelsfinal mot Boltic ett utmärkt utgångsläge efter fredagens 9-2 hemma på Sävstaås. Så länge man inte förlorade med sju mål eller mer så var det lugnt. Och lugnt var det, "Giffarna" kontrollerade matchen från första avslag till dess att domaren blåste av matchen. 2-3 i paus rann i Bolticdesperation iväg till 4-10 innan matchen var till ända.

Bortalaget ledde som sagt med tre bollar mot två redan i paus. Patrik Larsson gjorde 1-2 och 1-3 i första halvlek, och satte även 4-8 i andra halvlek. Hans Åström höll med om att alla goda ting äro tre, för han gjorde 2-4, 4-6 och 4-9 i andra halvlek. Någon riktig match blev det aldrig, och det är ovanligt att lagen tar bakvägen via (Super)allsvenskan till slutspel.
- Vi hade räknat med betydligt tuffare duster med Boltic/Göta. Men vi har spelat bra. Vi är inne i en bra trend och kommer till matcherna mot Västerås med massvis av självförtroende, säger Bollnästränaren Stefan Hansson till Ljusnan.
Motståndare blir alltså Västerås SK, vars tränare Magnus Berglund bevittnade matchen på Tingvallas läktare.
- De spelar med stort självförtroende. Ett bra lag, vi måste spela på topp för att klara dom, sa Berglund om Bollnäs.

Skriven av: Gustaf Lindborg