Bejja var matchens kämpe

publicerat 2005-02-20

Efter en härlig storseger igår så är nu Bollnäs ett stort steg närmare en kvartsfinal. Matchvinnare var förutom tremålskytten Janne Väkiparta den tuffe "hjälten" Johan Berglund.

Bollnäs skaffade sig under gårdagen ett mycket bra utgångsläge inför morgondagens andra åttondelsfinal! Redan efter en kvart hade man utmanövrerat Boltic/Göta vid ställningen 4-1. Sedan rann det iväg till storseger med hela 9-2, och nu ska det till en riktig plattmatch på Tingvalla för att vi ska missa en kvartsfinal.

Giffarna kontrollerade matchen

Anders Spinnars smällde som sista skytt in 1-0 på hörna i den tredje minuten. Kaj Nordin kvitterade för Boltic, men Janne Väkiparta ville annat och gav Bollnäs ledningen igen. Matchen skulle även avgöras redan första kvarten. Magnus Granberg och Hasse Åström strutade nämligen en gång var. Samma killar satte två bollar till innan paus, så var inte matchen avgjord vid 4-1 så var den det nu vid 6-1.
- De ska vara jäkligt bra om de ska slå oss, samtidigt som vi ska vara dåliga. Vi har inte förlorat med sju mål på hela säsongen, säger Magnus Granberg till Ljusnan.

Båda lagen kände naturligtvis att matchen var över i paus. Men i en åttondel gäller det att fortsätta att ge allt, eftersom resultaten läggs ihop. Boltic gjorde säkerligen sitt bästa i andra halvlek och visst blev försvararna lite vaknare, men matchen kontrollerade Giffarna.
Patrik Larsson gjorde tidigt i andra 7-1, och lite senare kunde Ulf Einarsson reducera för Karlstadlaget. Innan dess hade dock Väkiparta satt 8-1, och Väkiparta skulle även få göra 9-2. Det var Väkipartas tredje mål för kvällen och det är ett gott faktum att hans formkurva pekar spikrakt uppåt.
- Formen har kommit smygande, den började komma så sakteliga under slutet av Superallsvenskan, sa Väkiparta till Bandysm.se.

Dirty Harry-vibbar

Förutom tremålskytten Väkiparta och tvåmålskyttarna Åström och Granberg så tillhörde Johan "Bejja" Berglund matchens lirare. Eller föresten, ordet "lirare" är nog fel ord. "Matchens kämpe" passar nog bättre. Inte många offensiva motståndare kommer förbi hårdingen Bejja. Käkar han pansarvagnar till frukost eller? Man får lite Dirty Harry-vibbar, helt enkelt. Dessutom är han riktigt bra på tennis, bättre än både Lill-Spinnars och Tommy Österberg.

Skriven av: Gustaf Lindborg