Bandysidan.nu


Dags för åttondelsfinaler

publicerat 2005-02-18

Vi har väntat på den här dagen nu sedan i början av januari. Nu är det dags. Bollnäs GIF mot Boltic/Göta.

Rinaldo kan inte längre hjälpa Boltic
Rinaldo kan inte längre hjälpa Boltic Foto: Torbjörn Lindquist

Idag är det så dags för den första åttondelsfinalen av två. En match är Bollnäs GoIF mot Boltic/Göta. Den spelas i Bollnäs på Sävstaås, varpå söndagens retur går av stapeln på Tingvalla i Karlstad.
På ett sätt känns det pirrigt och nervigt där nere i maggropen, äntligen gäller matcherna någonting. Äntligen får resultaten konsekvens. Men å andra sidan är det lite vemodigt. Vid förlust idag så blir det väldigt tufft att gå vidare för mitt Bollnäs del, och summan av kardemumman är att risken att kvällens match är säsongens sista är överhängande. Huga! Bevaremigväl!

I Boltic/Göta har man två man borta. Det är försvararen Per Spjuth och mittfältaren Mattias Olsson. Dessa är sjuka och om de mot förmodan är speldugliga så tar dom bilen upp till Bollnäs idag.
Övriga Boltictruppen har övernattat på centrala Scandic Hotell, med extravagant utsikt över sjön Varpen. Det är taggade spelare som gör sig redo för match i Karlstadklubben.
- Det märks att det är allvar nu. Alla är irriterade och det blir spänt. Precis som det ska bli. Vi tar det här på fullaste allvar, säger Boltitränaren Sören Persson till Värmlands Folkblad.

Stefan Hansson är inte rädd

Boltic är som sagt rejält förberedda men Bollnästränaren Stefan Hansson räds inte sina opponenter.
- Tabellen ljuger inte, de har spelat i elitserien och inte räckt till, säger Hansson till gårdagens Ljusnan, och var inte riktigt nöjd med onsdagsmatchen mot Gripen/Trollhättan BK trots det fina resultatet (10-2).
- Vi måste upp i tempo, det har jag sagt hela tiden. Vi tar med oss att vi vinner andra halvlek med 8-0 och har bra utdelning på hörnorna.

I Giffarna så står enligt uppgift Henrik Heed över kvällens match på grund av en lårkaka han ådrog sig i onsdags mot Gripen. Marcus Ståhl tar plats på bänken och Andreas Clahr är sextonde man.
Ståhl är ju anfallare så man kan ju fundera över vem som tar Heeds plats på halvan. Undertecknads tror att Giffarna sätter ner Patrik Larsson på halvan och köra med Magnus Granberg och Joakim Hedberg på topp. Ett annat alternativ vore att sätta Hans Åström på halvan och flyttar ner Larsson på mitten, där han hör hemma och bäst kommer till sin rätt!

Sören Persson har rävar bakom öronen

Vad kan vi förvänta oss för matchbild då? Båda tränarna vill försöka knuffa över favorittrycket på sin kollega. Personligen tror jag att Boltic/Göta kan få stor nytta av att Sören Persson är tränare för klubben. Dels är han en duktig tränare, men framförallt är han riktigt lurigt med ett par tre rävar bakom vardera öra. Räkna med vad som helst. Jag tror dock att båda lagen kommer att avvakta en stund i början och känna på varandra.

Skriven av: Gustaf Lindborg