Bandysidan.nu


Bollnäs goes Katrineholm

publicerat 2005-02-11

Bollnäs GoIF vann stort i onsdags med 10-2 mot serietvåan IFK Vänersborg. Nu gäller det att ladda om batterierna mot Katrineholms SK borta på Backavallen.

Efter onsdagens fest hemma på Sävstaås där man vann med 10-2 mot serietvåan IFK Vänersborg, så laddar Giffarna idag upp för ny kamp idag. Två bortamatcher väntar i helgen, först idag mot Katrineholm och på söndag mot IFK Motala.
Efter förra matchen så är förhoppningarna såklart höga hos Bollnäsfansen. En full busslast anländer under eftermiddagen/kvällen, men serieledarna kan få en tuff match. Katrineholm är ett bra lag hemma på Backavallen när man har vaknat på rätt sida, även om försäsongsresultatet 1-21 mot Hammarby IF inte imponerar.

Det finns riktigt bra spelare i den rödsvartvita dressen. Liksom Bollnäs har man ett namn med bland de fem bästa i poängligan. Det är Andreas Broberg som ligger på femteplats i poängligan med 33 poäng, tio poäng och två placeringar sämre än Giffarnas Hans Åström.
Andra bra spelare i truppen är finska landslagshalven Iivo Wegelius, Giffarnas Jannes Väkipartas brorsa Jarno Väkiparta, Denis Riabchevski som var med i VM-studion, samt den 16-årige jättetalangen med hockeyfrillan Filip Skoog.

I Bollnäs är allt väl så vitt jag vet. Möjligen att Janne Väkiparta fortfarande är sjuk, dessutom stannar Hasse Åström hemma på grund av jobb.
Läget i KSK är okänt.

Skriven av: Gustaf Lindborg