Mål för Mål: Sverige Finland

publicerat 2005-02-04

Det är dags för en mer eller mindre betydelselös match i bandyvm. Orsaken att matchen är betydelselös är att oavsett resutlat möts Sverige och Finland i semifinalen. I det finska laget är Sami Laakkonen, Ari Holopainen och Vesa Vuokila förkylda och har feber. Därför har de inga avbytare.

Sverige vann matchen med 7-5.

Slutsignal

44 min: Finsk vänsterhörna. Total miss av skyttarna.

42 min: Mika Mutikainen reducerar igen, till 7-5.

40 min: Ny svensk vänsterhörna. Andreas Westh sätter den för 7-4.

39 min: Svensk vänsterhörna. Skottet i ruset.

37 min: Snyggt finskt anfall, men Andreas Bergwall står i vägen för Jarno Väkipartas skott.

31 min: Sverige trycker på, men Finland har hela laget uppställt på straffområdeslinjen. Därför blir det svårt för Sverige att komma igenom. Sedan blir det snabba kontringar av Finland.

29 min: Mikko Aarni får till det, reducering 6-4.

28 min: Kimmo Huotelin gör en mycket snygg uppåkning på högerkanten, passar in till Lars Gustafsson som reducerar igen, till 6-3.

26 min: Iivo Wegelius skjuter från långt håll, fin räddning.

24 min: Fin passning till Johan Esplund somm kommer fri, dock avblåst för off side.

22 min: Rolf Larsson reducerar till 6-2 på ett skott utifrån. Snyggt mål. Andreas Bergwall var inte alls med.

20 min: Ville Aaltonen skjuter från mycket långt håll, utanför.

17 min: Finsk hörna från höger.

16 min: 6-1 till Sverige, Henrik Hagberg

15 min: Henrik Hagberg skjuter utanför.

14 min: Sverige kontrollerar skeendet och håller bollen inom laget. Dock inga allvarligare chanser.

12 min: Anders Östling sprättar bollen över Pasi Hiekkanen och in i mål, 5-1.

10 min: Matchens första utvisning är finsk, Mika Mutikainen får vila i 10 minuter.

9 min: Svenskt frislag nere mot kortlinjen. Dock resultatlös.

8 min: Tommi Österberg kommer igenom och reducerar till 4-1.

6 min: Svenskt frislag i höger cirkel.

4 min: Johan Esplund försöker ta sig igenom det finska försvaret, men blir av med bollen.

3 min: Svenskt skott utanför.

0 min: Avslag Finland.

Halvtid

45 min: Jarno Väkiparta är på väg i igenom, men blir avblåst för offside.

44 min: Per Hellmyrs kommer i bra läge, men skjuter utanför.

43 min: Kimmo Huotelin skjuter bra, Andreas Bergwall räddar fint.

41 min: Finland skapar flera fina chanser. Dock lyckas man inte få in bollen i målburen.

40 min: Fint spelmål av Per Fosshaug. 4-0 till Sverige

39 min: Skott utifrån av Magnus Muhrén.

38 min: avvaktande spel på mittplanen.

33 min: Daniel Liw står som förstaskytt på hörnan och gör 3-0.

33 min: Sverige skapar en vänsterhörna.

30 min: Svensk lagvarning.

30 min: Finskt frislag i bra läge.

29 min: Fin nedtagning av Mikko Aarni, blir dock störd av det svenska försvaret och tappar bollen över kortlinjen.

27 min: Svenkst frislag efter att Pasi Hiekkanen plockar upp en pakåtpass.

26 min: Finskt frislag i mål, dommaren dock inte nöjd med bollens placering och frislaget går om. Denna gång misslyckat.

25 min: Sverige ligger väldigt högt i styrningen och de finländksa spelarna har det mycket jobbigt.

22 min: David Karlsson gör 2-0 på en hörna som han själv skapat.

21 min: Mycket bra läge för Mikko Aarni, räddas.

19 min: Sverige har ytterligare läge, men återigen så räddar Timo Oksanen

16 min: Sverige kommer åter igenom, Pasi Hiekkanen räddar med axeln.

13 min: Andreas Westh gör 1-0 till Sverige på en hörnretur.

12 min: Ytterligare ett bra svenskt anfall, som resulterar i en högerhörna.

10 min: Ett bra anfall av Sverige som slutar med att Johan Esplund skjuter utanför.

9 min: väldigt avvaktande spel från båda lag. Förmodligen har det att göra med betydelsen av matchen.

8 min: Svenskt skott över. Har övergått till SVT 24 som har betydligt mer kunniga kommentatorer ;)

Eurosport 2s kommentator försöker förklara bandy och jämför det med landhocky, fotoll och ishockey. Matchen beskrivs som en nyckelmatch!

0 min: Sverige har avslaget, matchen är igång.

Eurosport 2s kommentator tror visst att matchen spelas i Kazakstan.

Skriven av: Torbjörn Lindquist