Bandysidan.nu

Umeå vinner stort

publicerat 2002-12-10

Målkalas på Gamliavallen! Mycket bättre än så här kan det inte gå. Redan i inledningen av matchen visar Umeå att man är det bättre laget i den här matchen.

På matchens andra hörna, efter bara 4 minuters spel, gör Umeå sitt och matchens första mål genom Petter Kindmalm. Umeå fortsätter spela på och efter 10 minuter får Umeå ett friläge som målvakten räddar och bollen går till inslag. Här står dagens store målskytt Peter "Sunna" Sundström på rätt ställe och får in bollen i mål. Strax därpå åker Umeås Patrik Wiklund på 10 minuters utvisning. Umeås enda i hela matchen.

Umeå fortsätter pressa och i den 22:a minuten gör "Sunna" sitt fjärde mål i matchen till 5-0. Fyra raka mål av Umeås skyttekung såhär långt i serien. Umeå jobbar mycket hårt i den första halvleken, medan Sandvikarna spelar mindre bra. På bara nmågra minuter hinner både Per Eriksson, Jörgen Hålldin och Håkan Hermansson göra mål. Ställningen är 8-0 efter 30 min spel. 9-0 görs av "Sunna" och 10-0 i den 43:e minuten av Mikael Englund, som spelat mycket bra.

Den andra halvleken hinner knappt börja innan Sandvikarna reducerar till 10-1 genom Mats Magnusson. Umeå fortsätter att pressa och har bland annat fem hörnor och flera andra bra chanser innan det slarvas i ett Umeåanfall och Sandvikarna kan kontra. Det blir mål på denna kontring genom Jonas Berglund i den 58:e minuten.

Nu täpper Umeå till där bak och spelar mer diciplinerat. Framåt skapas det fortfarande en hel del av Umeåspelarna, även om de drar ner tempot för att spara på krafterna inför morgondagens viktiga match mot Karlsborg. Andreas Bergström lyckas göra 2 mål på 5 minuter och i den 70:e minuten gör Per Eriksson sitt andra mål för dagen, även denna gång på en hörna från höger. Med 17 minuter kvar gör Emil Jönsson 14-2, efter att ha haft flera bra lägen tidigare under matchen. Innan matchen är slut hinner Peter Sundström ytterligare 2 mål, totalt 7 mål från hans klubba idag! En bra insats mot ett mindre starkt Sandvikarna innebär att Umeå är i stort sett klar för spel i Play off efter jul.

Målskyttar
UBS: Peter Sundström 7, Andreas Bergström 2, Per Eriksson 2, Petter Kindmalm, Mikael Englund, Jörgen Hålldin, Håkan Hermansson, Emil Jönsson.
IFS: Mats Magnusson, Jonas Berglund