Kraftfull vändning av Umeå

publicerat 2002-12-10

Karlsborg shocköppnade med att redan efter 34 sekunders spel göra 0-1 genom Mikael Jonsson, efter visst slarv i Umeåförsvaret. Karsborg som var mycket revanchsugna efter förlusten hemma hade ett starkt försvar i första halvlek och Umeå kom inte riktigt till.

Umeå försöker dock en del och får efter knappt fyra minuters spel en dubbelhörna från höger, men det visar sig vara svårt att göra mål på de fasta situationerna idag. Strax därpå är Umeås Andreas Bergström på väg förbi, men Peter Kihlgren i Karlbsborgsmålet går långt ut och ingriper. Sedan får Karlsborg två snabba utvinsningar. Det är Lars Edvantsen och Anders Berggren som får sätta sig på bänken. UBS lyckas inte alls utnyttja denna period, medan Karlsborg behåller ett bra spel och får bland annat en hörna under denna del av matchen. Efter dryga 20 minuters spel åker Umeås Petter Kindmalm ut 10 minuter för ojust tackling. Några minuter senare hamnar även Mikael Englund där och Umeå får spela en stund med två man mindre. Både Petter och Mikael spelade bra bakåt idag och det märks att de sitter utvisade. Karlsborg får en hörna och ruset blir inte alls lika effektivt som under resten av matchen. Claes gör dock en bra räddning.

Umeå skapar ett par chanser, bland annat har Emil ett bra skott på mål, men målvakten räddar. På anfallet efter lyckas däremot Karlsborg med ett mycket hårt och precist långskott göra 0-2 genom Alexander Mardakin. Knappt har avslaget skett innan KBK stjäl bollen och Alexander Illarionov får med sig bollen genom Umeåförsvaret och gör 0-3. Två mål under den period då UBS var två man mindre på banan. Matchen är hård och tuff, många avblåsningar för frislag och även ett antal utvisningar. I den 36:e matchminuten åker Peter Sundström på 10 minuter för bentackling. Fem minuter senare hamnar hårt arbetande Andreas Bergström också på botbänken. Innan halvleken är slut lyckas Karlsborg få ett genombrott där Claes i Umeåmålet räddar förstaläget, men Daniel Sundqvist får klubban på bollen och gör 0-4.

Vad som än sades i Umeås omklädningsrum i halvtid så var det definitivt något som peppade spelarna att jobba hårdare. Det här hade man definitivt inte gett upp. UBS får i den 48:e minuten en dubbelhörna, men det blir inga mål där. Ett par minuter senare däremot så åker Alexander Illarionov ut 10 minuters utvisning. På det efterföljande frislaget går bollen in i straffområdet, där Peter "Sunna" Sundström står rätt placerad för att få klubban på bollen, så att den går in i mål. Reducering till 1-4 och den långa marchen är påbörjad. Bara några minuter senare lyckas Johan Sejdhage göra mål, på en retur efter ett långskott av Jonas Lindberg. Knappt hinner Karlsborg hämta sig från detta mål innan Umeå får ett frislag vid Karlsborgs avbytarbänk. Det mål som skapas av denna är nästan en kopia av 1-4-målet. Även denna gång är "Sunna" siste man på bollen. Alla dessa tre mål görs medan Illarionov sitter utvisad.

När Illarionov kommer tillbaka så skapar de betydligt mer. På några minuters spel skapar Karlsborg 3 hörnor, varav den ena tillkommer efter en mycket bra räddning av Claes. Efter den tredje av dessa hörnor så får Jörgen Hålldin bollen mitt på planen på målvaktsutkast och går själv genom Karlsborgsförsvaret och kvitterar! En mycket stark upphämtning av Umeå. Fortsatt hårt spel och i den 76:e matchminuten får Karsborg en utvisning på Lars Edvantsen, och strax efter är Umeå på väg igenom. Det resulterar i en straff. "Sunna" åker fram till straffpunkten och sätter den. Hans tredje mål så här långt i matchen. 5-4 till Umeå, och den entusiastiska klacken låter ordentligt.

Karlsborg börjar här förstå vad som är på väg att hända och börjar spela allt me. Med bara 5 minuter kvar av matchen så kommer Alexander Mardakin fri med Claes och gör inga misstag. Claes är helt chanslös. Det hinner dock inte gå speciellt många sekunder innan Umeå åter tar ledningen. Det är klackens favorit "Sunna" som lobbar in bollen. Han hinner knappt jubla klart innan han får sätta sig i utvisningsbåset. 10 minuter för våldsamt slag får han. På det frislag som Karlsborg får blir det en stökig situation framför Umeåmålet och Alexander Illarionov är siste man att ha klubban på bollen innan den kommer i mål. Det är kvitterat 6-6. I matchens sista minut har Karlsborg ytterligare bud på mål, men man lyckas inte få in bollen utan Claes gör ytterligare en bra räddning. Matchen slutar 6-6 och Andreas Bergström spelar bäst i Umeå, tillsammans med Claes i målet. För övrigt var uppryckningen i andra halvlek ett rejält lagarbete och hela laget ska berömmas för detta. Här tar Umeå poäng mot seriefavoriterna, trots att spelare som Lars Mårdvall och Per Eriksson saknas.