VSK och Bollnäs i topp under uppehållet

publicerat 2005-01-26

Både Västerås SK och Bollnäs GoIF vann i sina respektive serier igår. Dessa segrar för de båda lagen innebär att VSK kommer att leda elitserien under VM-uppehållet och Bollnäs kommer att leda Superallsvenskan under samma period.

Västerås var igår på Hällåsen i Söderhamn för att möta överraskningslaget Brobergs IF. Efter en tillknäppt och "äckligt disciplinerad" första halvlek så stod det 0-0 i paus. Det resultatet speglade första halvlek bra, men i början på andra tog VSK över inledningsvis. Fem minuter in andra halvlek gjorde VM-aktuelle Anders Östling till gästerna. Men istället för att spelet skulle stjälpa över mer på VSK:s sida så var det Broberg som kvitterade. I den 78:e minuten var Robert Dammbro framme på en hörnretur och matchen var i Brobergs hand.
- Vi gick ned oss och då fick massor av hörnor. Och det handlar om det vi pratat om hela tiden, intensiteten. Vi höll inte uppe den och därför kom de in i matchen, förklarar VSK-tränaren Magnus Berglund för VLT.
Men när Broberg var som närmast att hålla undan till oavgjort - för något ledningsmål fick man aldrig på grund av ett alltför skickligt VSK-rus - så var det VSK som avgjorde genom ett nytt mål av Anders Östling.
Vi fick ett frislag och jag tänkte att jag tar den och bara drar, säger Östling som på så vis satte 2-1 i 89:e minuten.
Tack vare Östlings mål är det alltså grönvitt och VSK i elitserietoppen under VM-uppehållet.

Samtidigt nådde Bollnäs toppen av tabellen i superallsvenskan efter att man besegrat Falu BS med 5-2 på hemmaplan. Efter klara 3-0 i paus så kom Falun närmare i andra halvlek när Bollnäs blev väldigt stillastående. Masarna reducerade två gånger om och hade flera chanser att kvittera. Men det skulle bli hemmalaget som avgick med segern. Med åtta minuter kvar dundrar Tommi Österberg in en misslyckad hörna från 25 meter. Ett ännu snyggare mål gjorde Hans Åström när han definitivt avgjorde matchen sex minuter senare. Fick bollen vid vänstra sargen på egen planhalva och bara trampade runt Faluspelarna. Det målet tillsammans med ett lustigt meddelande från speakern i paus var matchens höjdpunk.