Tvåsiffrigt igen för Bollnäs

publicerat 2005-01-23

11-0 i fredags följde Bollnäs GoIF upp idag med att vinna med 10-5 borta mot Västanfors IF. Tvåsiffrigt igen alltså för de orangeblå.

Idag kunde Bollnäs alltså återigen ta en fin tvåsiffrig skalp. Fredagens målfest mot Kalix, där mann vann stort med 11-0, följdes idag upp med 5-10 borta mot Västanfors. En med formkurvan spikrak uppåt är Magnus Granberg, och han gjorde under eftermiddagen tre mål för de orangeblå bandyhjältarna.

Efter en 5-0-ledning i paus var det upplagt för defilering i andra halvlek. Men så blev det inte riktigt. "Fläkten" repade mot och fick ordning på det offensiva spelet. Istället blev det 5-5 i andra halvlek och 5-10 totalt efter bland annat ett hattrick av hemmalagets Klas Nordström.
Som tidigare nämnts så ligger Fläktens största problem i defensiven. Man gör fyra fem mål per match, vilket är mer än vanliga bottenlag.

Men Bollnäs vann och där var det många med glada miner. Magnus Granberg till exempel - som gjorde ett hattrick idag och sammanlagt uppe i 13 mål. Mer än ett mål per match alltså för "G", som gjorde comeback före jul.
Dessutom gjorde Janne Väkiparta mål igen. Ketchupeffekten för honom tro?

På tisdag är det match igen för båda lagen. Det är sista matchen före VM i Kazan. VM som du föresten kommer att kunna följa via Eurosport. Mer om det finns att läsa på Bandysidan.

Skriven av: Gustaf Lindborg