Bandysidan.nu


Inför Bollnäs - Kalix

publicerat 2005-01-21

Bollnäs GoIF förlorade sist borta mot IFK Vänersborg och vill ha revansch nu ikväll mot de gästande norrbottningarna i Kalix Bandy. Men det blir en tuff nöt att knäcka för de orangeblå, Kalix ligger bra till i tabellen och har tagit flera fina skalper.

Efter en tempofylld seriefinal i onsdags nere i Vänersborg (mot IFK Vänersborg) som båda lagens tränare var nöjd med så fick Bollnäs till slut se sig besegrade. Magnus Granberg gjorde två mörsare som ledde till nätrassel men det räckte inte till seger. Därför är Bollnäs ute efter revansch idag. Gårdagens nyhet om att Timo Oksanen förlänger sitt kontrakt med klubben lär ge mycket positiv energi som man kan förvandla till bra spel ikväll.
- Vi har ett bra go i laget och då vill man inte hoppa av. Det här laget kommer bara att bli bättre. Och hela familjen trivs jättebra i Bollnäs, berättar Timo i dagens Ljusnan.
En spelare som inte var med senast är Fredrik Spinnars. Den 27-årige mittfältaren har tidigare under säsongen varit skadad och vilade den matchen. Men till den här matchen är nog Fredrik Spinnars tillbaka i laget och så vitt jag vet är truppen skadefri. Möjligen att Patrik Larsson, som har frågetecken för formen, vilar n match.

Gästande Kalix är ett lag med bra form. 5-3 senast hemma mot IFK Motala i en match som "var helt igenom kass", och före det en stark 6-7-vinst borta mot Gripen/Trollhättan BK. Man var även nära en skrällvinst borta mot IFK Vänersborg men Mikhail Pasjkin avgjorde i slutet till IFK:s fördel.
Det är med andra ord en kinkig kombattant som Bollnäs. Det fick man själv erfara uppe i Kalix när man torskade med 3-7 i grundserien.
I Kalix är sedan tidigare anfallsstjärnan Daniel Frohm långtidsskadad, men även viktige Marko Miinala är skadad. Problem med magen var det visst.

Klart för avslag!

[senaste hl=1 bl=4]

Skriven av: Gustaf Lindborg