Chanslöst KSK släppte in 7 mål igen

publicerat 2005-01-17

Fyra raka matcher med 7 mål i baken för Katrineholms SK följdes upp av en femte på Sävstaås igår. Bollnäs GoIF närmast lekte med sina rödvita motståndare, och siffrorna hade landat på mer än 7-1 om det inte varit för den knöliga isen.

Giffarna har i sina två tidigare matcher i Superallsvenskan inte spelat på sin normala nivå, och bara fått till knappa segrar mot lag som Gripen/Trollhättan BK och IFK Motala. Men igår hemma mot KSK så spelade man bättre och fick, trots en knottrig is, till 7-1.
Matchens bästa spelare, Ville Aaltonen, gjorde snyggt 1-0 till Bollnäs efter bara sju minuter. Ett långt utkast av Timo Oksanen nådde fram till Ville Aaltonen som fri kunde överlista Patrik Wiman. Och blott fyra minuter senare prickade Hans Åström in tvåan.
Sedan dröjde det ett tag innan Nisse fick fjutta på sina raketer igen, vilket han gjorde varje gång Giffarna gjorde mål. Det började med att Magnus Granberg efter drygt trettio minuter fångade upp ett felpass i offensivt område, fick bollen på sidan om sig men drog på ett ruggigt skott tätt utanför - ett skott som han sköt med en hand! Några minuter senare fick Bollnäs en vänsterhörna som Magnus Granberg prickade in vid målvaktens högra kryss. När speakern berättade målskytt och minut så tillade han att "nu vet vi att när man skjuter med båda händerna så blir det mål"!

3-0 till hemmalaget och det var minst sagt rättvist. Till halvlekens bästa spelare tillhörde liberon Anders Spinnars, mittfältarna Ville Aaltonen och Hans Åström, och hörnmålskytten Magnus Granberg. Magnus Granberg som en dryg vecka före jul gjorde sensationell comeback börjar nu bli varm i klädarna och går mot formen. En formstark "G" är inte att leka med för motståndarna och han kan bli guld värd framåt slutspelet.
Jag måste väl sammanfatta lite av Katrineholms första halvlek också. Den var sällsynt blek och jag tror faktiskt inte att dom inte lyckades få ett enda skott på mål. Det skulle bli lite bättring på den fronten i andra halvlek, och då främst tack vare Denis Riabchevski.

Ville Aaltonen gjorde sitt andra mål för kvällen när han satte en hörna till 4-0 i den femtiosjunde matchminuten. Efter det var det då äntligen KSK:s tur att börja skapa något framåt. Reduceringen kom efter att Mårten Grönvall petat ett frislag till en åkande Pavel Jakushev som lirkade sig igenom ett för övrigt fläckfritt Bollnäsförsvar och satte nystanet i nät.
KSK var vid den tidpunkten halvt om halvt på väg in i matchen, men det skulle visa sig att de orangeblå var många nummer för stort.
Liksom Ville Aaltonen kunde Hans Åström och Magnus Granberg göra sina andra mål i matchen. Magnus Granberg var även nära att göra ett hattrick men när han väl var igenom försvaret så blev han bryskt omkullvräkt. Domaren Per Johansson la handlederna i kors - vilket alla förhoppningsvis vet vad det innebär - och Tommi Österberg förvaltade straffen väl, och satte därmed punkt för målskyttet.

Tredje raka segern för Bollnäs och femte raka matchen som KSK släpper in 7 mål. Man kan utan större ansträngning gissa vilket av lagen som var mest tillfreds med resultaten.
- Visst, det är inte bra, men vad ska man göra? Man kan inte köpa in ett halvt lag mitt under säsongen, sa KSK-tränaren Kenneth Granberg, apropå att man släppt in 7 mål i 5 raka matcher, till Katrineholmskuriren.
Desto gladare var Bollnästränaren Stefan Hansson som var nöjd över matchen och gläds över att Magnus Granberg börjar få ordning på grejorna.
- Vi har fått en optimal start och har en trygghet att bygga på. I dag hade vi kontroll från början, det var svårspelat men bra genomfört. Särskilt backlinjen var fokuserad, och visst var det kul att se Magnus i dag. Han bevisade att han är en kämpe, sa Hansson till Ljusnan.