Bandysidan.nu

Nations Cup: Sverige bäst

publicerat 2005-01-08

Nations Cup i Villmanstrand fortsatte idag med en match mellan bandygiganterna Sverige och Ryssland. Det rätt orutinerade ryska laget bjöd på hårt motstånd, men kunde till slut inte hindra svensk seger både i matchen och turneringen.

Sverige hade slagit värdnationen Finland i turneringens premiärmatch och kunde sålunda med seger idag säkra segern i Nations Cup. Länge såg det ut som om Hammarby-forwarden David Karlsson skulle bli matchvinnare med sitt mål redan efter dryga 11 minuters spel.

Så enkelt gick det dock ej. Ryssland hade inte speciellt många målchanser under matchen, men en av chanserna förvaltades av Evgenij Ivanushkin några minuter före full tid och det blev förlängning.

Sverige hade tydligen ändå beslutit sej för att hemföra segern idag. Pressen mot det ryska målet var hård, och efter hörna kunde Andreas Westh till slut slå in segermålet.

Svensk seger i förlängning med siffrorna 2-1, och samtidigt turneringsseger i Nations Cup. Värdlandet Finland möter ännu Ryssland på söndagen klockan 13 lokal tid.

Skriven av: Henri Tötterman