Nations Cup: Liw bakom svensk seger

publicerat 2005-01-07

Nations Cup inleddes idag med en match mellan de kära fienderna Finland och Sverige. Det urusla vädret och en vattentyngd bana gjorde dock att de spelmässiga finesserna lyste med sin frånvaro.

Det var Sverige som inledde bäst. Stefan Erixon nätade redan efter några minuters spel och Magnus Muhrén utökade den svenska ledningen till 0-2, vilket också var resultatet i halvtid.

Regerande världsmästarna Finland gav sej dock inte utan kamp. Sami Laakkonen reducerade i början av andra halvlek, och veteranen Samuli Niskanen svarade för kvitteringsmålet knappt före full tid.

Sverige lyckades dock komma igen ännu en gång. Efter frislag slog Daniel Liw till med ett skott på volley, och den svenska segern var klar.

Sveriges förbundskapten Kenth Hultqvist var nöjd med lagets inställning i en match som spelades i så svåra förhållanden. Hultqvist menade att han aldrig sett så mycket regn. "Monsunregn", lydde beskrivningen av vädret i Villmanstrand.

Kollegan Sören Persson var inne på samma linjer och tyckte att matchen inte hade så mycket med bandy att göra. Ösregnet gjorde att man bara kunde slå bollen fram och tillbaka.

Nations Cup fortsätter i morgon, då Sverige möter Ryssland kl 13 finsk tid.

Skriven av: Henri Tötterman