Broberg till Elitserien trots förlust

publicerat 2005-01-07

Det var en match med 2 vinnare på Jernvallen igår. Sandvikens AIK vann matchen och blev tack vare det klara för andraplatsen i serien vilket betyder en extra hemmamatch, och förlorande Brobergs IF blev klara för Elitserien eftersom Sandvikens AIK samtidigt förlorade på Zinken.

Zeke satte matchavgörande 3-2
Zeke satte matchavgörande 3-2 Foto: Torbjörn Lindquist

Matchen på Jernvallen var på flera sätt lik den på Zinkensdamm. I alla fall så var de lika varandra i första halvlek. Det jagande bortalaget inleder matchen bäst och leder med både 1-0 och 2-1. Även Broberg får en straff, vid ledning 2-1, men bränner den, och hemmalaget SAIK kontrar in 2-2 i anfallet efter. Ett psykologiskt mycket tungt mål för Broberg, och det skulle bli värre. I första halvleks sista sekunder sätter Daniel Eriksson en vänsterhörna tätt intill första stolpen.

Andra halvlek blir inte lika bra spelmässigt. Kanske beror det på att spelarna tittade på B-matchen på resultattavlan som visade att Bollnäs GoIF var på väg att förlora, vilket innebar att allt var klart. SAIK vann till slut med 6-3 (3-2) efter sammanlagt 3 mål av Patrik Nilsson.

Efter slutsignalen stormade några glada Brobergssupportrar in på isen - endast iförda kalsonger och ett vinnarsmile. Anledningen var att Broberg för första gången någonsin kommer att hålla till i Elitserien under januari och februari.

Skriven av: Gustaf Lindborg