Bandysidan.nu


Edsbyn riktar kritik mot SAIK

publicerat 2004-12-31

Efter onsdagens match mellan Edsbyns IF och Sandvikens AIK blev det en hel del heta känslor efter att Daniel Liw blivit rappad på handen av Patrik Mattson.
- Det är förjävla fult och jag är inte förvånad. De brukar hålla på så här, säger Daniel Liw.

Det var i onsdagens toppmatch i Edsbyn Arena som hemmalagets Daniel Liw fick ett otäckt rapp av Sandvikens AIK:s Patrik Mattson i slutsekunderna. Först misstänkte man att mellanbenet i handen var av, något som Daniel Liw drabbats av förr, och i så fall skulle landslagsmittfältaren bli borta i 5-6 veckor. Men igår visade en läkareundersökning på Bollnäs sjukhus att det inte var någon fraktur i vare sig handen eller i fingret - ett positivt besked för både Daniel Liw och Edsbyns IF.

Men efter matchens slut i onsdags riktade Daniel Liw skarp kritik mot Sandvikens AIK.
- Det är förjävla fult och jag är inte förvånad. De brukar hålla på så här, säger han, och får medhåll från Per Hellmyrs.
- Deras backar slår alltid efter händerna. Det är ingenting oväntat. Däremot är det bedrövligt.
Även Edsbyns tränare, Ola Johansson, var upprörd över SAIK:s agerande.
- Det är så jävla pissigt. Alla vill se de bästa spelarna och så händer sånt här. Det hör inte hemma i bandyn, säger en uppretad Ola, som tror att rappet från Patrik Mattson var avsiktligt.
- Jävligt otekniskt i alla fall, att träffa någon på handen när bollen är på isen.

Från SAIK-håll vill man inte tal om saken. Patrik Mattson vill inte uttala sig alls när Aftonbladet frågar, och på frågan om anklagelserna på att SAIK spelar farligt svarar SAIK-tränaren Anders Jakobsson såhär:
- Det är så lågt så det svarar jag inte ens på.

Läs mer...
...i Aftonbladet om Edsbyns attack...
...i Aftonbladet om Anders Jakobsson svar...
...i Arbetarbladet...

Skriven av: Gustaf Lindborg