Många sårade när Byn vann över SAIK

publicerat 2004-12-31

Det var många som fick lämna isen i gårdagens toppmatch i Edsbyn Arena. Trots att hemmalaget blev desarmerat det vann Edsbyns IF över Sandvikens AIK med 7-4 (4-1).

Hemmalaget Edsbyn öppnade klart bäst. 4-0 stod det på resultattavlan efter bara 27 minuter - SAIK var inte med alls. Patrik Rönnkvist styrde in 1-0, Joakim Hedqvist gjorde vackert 2-0 efter en soloraid, en nyutexaminerad Per Hellmyrs fixade 3-0 och Joakim Hedqvist dundrade in 4-0 på en hörna. Niklas Spångberg reducerade för SAIK i minut 44 men halvlek var helt och hållet Edsbyns.

I andra halvlek jagade SAIK reducering och kvittering, och man kom in i matchen på ett starkt sätt. Daniel Eriksson knackade in 2-4 och Patrik Nilsson kontrade in 3-4. SAIK var nu inne i matchen och hade bud på 4-4, men istället gjorde hårdskjutande Kimmo Huotelin 5-3 på en lång hörna. Patrik Rönnkvist avgjorde sen matchen med sitt 6-3-mål efter en retur. Att båda lagen gjorde ett varsitt mål till, genom Magnus Muhrén och Daniel Liw, var mest av akademiskt intresse.