Enkel Hammarbyseger

publicerat 2004-12-31

Serieledarna Hammarby IF gjorde processen kort med Brobergs IF när man gästade Hällåsen i Söderhamn igår. Efter 7-1 i paus slog man av på takten i andra halvlek men vann säkert med 9-2 till slut.

Brobergarna hoppades på en jämn match och att eventuellt kunna säkra en elitserieplats vid seger. Men så blev det inte. Efter nio spelade minuter var matchen i praktiken avgjord. 3-0 stod det nämligen till de vitklädda söderkisarna, efter mål av Jonas Holgersson, David Karlsson och Kalle Spjuth. En tids ställningskrig följde innan Hammarby återigen kunde göra ett ryck fram till 6-0, efter mål av Göran Rosendal, Stefan Persson och David Karlsson. Robert Dammbro kunde reducera innan Göran Rosendal fastställde halvtidsresultet till 7-1.

Bomark vs Svensson

Hemmalaget Broberg var något bättre i andra halvlek, åtminstone inledningsvis. Men när väl chanserna dök upp så stod Andreas Bomark i vägen. Andreas Bomark som stod sin andra match i rad. Frågan är vem som är bäst av "Bajens" målvakter - Andreas Bomark eller Jonas Svensson? Och är det rätt att matcha dem så här i varannan match? Tydligen med tanke på tabelläget. Kanske fler lag borde försöka skapa mer konkurrens bland sina målvakter?

Stefan Larsson snyggade till siffrorna

Broberg inledde som sagt andra halvlek bäst. Men återigen var det Hammarby som fixade målen. Kalle Spjuth gjorde 8-1 och David Karlsson gjorde 9-1 innan Stefan Larsson snyggade till och fastställde siffrorna till 9-2.

David Karlsson uttagen till Nations Cup

Matchens huvudfigur måste i alla fall vara Hammarbys David Karlsson. Efter 6 mål i förra matchen så blev det här ett hattrick. Mellan dessa matcher har dock skyttekungen drabbats av oroväckande migränanfall.
- De senaste dagarna har jag väl mått sådär. Det blir som en baksmälla efter ett anfall, man blir lite mosig i både kropp och huvud, säger han.
Med sina 31 mål hittills så har han imponerat så pass mycket på förbundskapten Kenth Hultqvist att han fått en plats i den svenska truppen som i januari reser till finska Villmanstrand för spel i Nations Cup. Det blir David Karlssons tredje respektive fjärde landskamp efter dubbelmötet mot Finland för runt en månad sen.
- Det är riktigt kul att få representera sitt land. Att bli uttagen i landslaget är en kick för egot. Jag tycket att det fungerade bra i landskamperna mot Finland i december även om det tar ett tag innan det stämmer helt när man hamnar i en miljö med flera spelare som man aldrig tidigare spelat ihop med.