Bandysidan.nu


"Murren" ångar på mot 502 mål?

publicerat 2004-12-29

Det lär bli en riktig fajt i Arenan ikväll när hemmalaget Edsbyns IF tar emot Sandvikens AIK i en kamp om de två förstaplatserna. Matchens profil är Magnus Muhrén som nyligen gjorde sitt 500:e mål.

Det som står på spel i kvällens match i Arena är framförallt en av de två första matcherna i serien, vilket ger en extra hemmamatch i elitserien. Sandvikens AIK ligger just nu på den åtråvärda andraplatsen med 15 poäng, samma poäng som Edsbyns IF har på tredjeplatsen men med bättre målskillnad. Leder serien gör Hammarby IF med 16 pinnar.

Hemmalaget Edsbyn imponerade i söndagens annandagsderby mot Bollnäs GoIF. Efter en jämn första halvlek så ryckte man ifrån i andra halvlek med 3 mål på 4 minuter. Till slut landade det på 7-3 till Edsbyn och matchens giganter var Daniel Liw och Magnus Olsson. När den duon trampade på från mittplanen så hängde inte Bollnäsförsvaret med. Har man sedan avslutare som Joakim Hedqvist, Patrik Rönnkvist och Jonas Edling så är det klart som korvspad att man är en av guldfavoriterna.
Kan bara Edsbyn spinna vidare på spelet från annandagsmatchen så ska man kunna stå emot bra även mot SAIK ikväll. Den enda som från "Byn" rapporteras vara borta från spel är Fredrik Åström.

Frontfiguren i gästande SAIK är som så många gånger förr anfallsesset Magnus Muhrén. Lite extra framträdande är han ikväll - som nybliven stormålskytt! Senast mot Falu BS gjorde Murren sitt 500:e och 501:a SAIK-mål - och det som 30-åring! Det ska naturligtvis mycket till för att nå dit, men Murren har chansen att nå ofattbara 1000 mål. Men då gäller det att hålla på minst 10 år till.
Ett bra exempel är ju spelande tränaren Andrej Pasjkin, 48, som låg bakom segern senast för sitt Blåsut BK...
En som i alla fall inte lär göra några mål ikväll är Patrik Södergren, som är fortsatt skadad och inte spelar. Man hoppades ju tidigare att "Lappen" skulle göra comeback till elitserien men det ses numer som tveksamt.

Det lär bli en tuff match i Arenan ikväll. Hemmaspelarna Daniel Liw och Magnus Olsson lär inte få så mycket utrymme från Stefan Söderholm och Daniel Eriksson, och skyttekungen Magnus Muhrén har nog sina duster med Petteri Lampinen ("Lampan" kallad).
Är man lagd åt det hållet att man vill tippa så känns ett kryss nära till hand. Båda lagen har vassa avslutare men samtidigt också bra försvarare, så det blir nog "lagom" med mål. 4-4 kanske?

[senaste hl=3 bl=8]

Läs mer om matchen:
Bandybyn.se .

Skriven av: Gustaf Lindborg