Svängig match inför storpublik

publicerat 2004-12-27

Annandagens kanske hetaste derby är matchen mellan Bollnäs GoIF och Edsbyns IF. En storpublik på 6 423 personer fick sina förhoppningar om en bra bandymatch uppfyllda - i alla fall i första halvlek.

Matchen började riktigt tempostarkt och målrikt. Efter dryga kvarten hade det rasslat i näten fyra gånger om. Först var det Hans Andersson som enkelt sprätta upp den efter öppet läge i den sjunde minuten, men Giffarna var inte sena att kvittera genom Magnus Granberg som petade in sin egen retur efter ett friläge. Magnus Granberg som gjorde sensationell comeback i förra matchen mot Brobergs IF var förutom målet osynlig. [h]Åldermännen tänder till[/h]
Hårdskjutande Jocke Hedqvist var den som ökade på till 2-1 men återigen kvitterade hemmalaget. Hans Åström kunde som försteskytt skotta in kvitteringen på en hörna i den 17:e minuten. 36-årige Hans Åström som tidigare under säsongen gått lite på sparlåga även om han har gjort en del assist exploderade här och spelade mycket bra. Kanske åldermännen tänder till lite extra inför nästan 6 500 pers?

Otäck bieffekt

Som en otäck bieffekt på det höga tempot under de första 20 minuterna så gick det frejdiga anfallsspelet ner. Båda laget blev försiktigare i uppspelen och man kontrollerade matchen bra. Att lagen gick in till pausvila med 2-2 i ryggen kändes fullt rättvist.

Svårt att sätta dit bollen

Blott två minuter in i andra halvlek slår Peter Stock en riktig smörpassning till Henrik Heed som smyger in bakom den rödblå backlinjen. Fri med Anders Svensson så gör han ett par dragningar innan han sätter den i nät. Efter det målet pressar Giffarna på och har många heta lägen att göra 4-2 och på så vis göra ett ryck. Men som tidigare matcher så har man svårt att sätta dit bollen, man saknar en naturligt målskytt...

Matchavgörande sekvens

Istället sker en matchavgörande sekvens. Patrik Larsson tacklar omkull Per Hellmyrs (som gjorde bra comeback) och får tio minuters utvisning. Med Patrik Larsson vid sidan av så tar Edsbyn över spelet och till skillnad mot för Bollnäs så satte man målchanserna. Från 65:e till 69:e minuten går Edsbyn från 2-3 till 5-3 och efter det kom aldrig Bollnäs tillbaka ifrån.

Liw och Kuben i trans

Det var framför allt Daniel Liw och Magnus "Kuben" Olsson som tog tag i spelet och de båda spelade som i trans sista 25 minuterna. Att Bollnäsförsvaret backade ner i knäet på storspelande Timo Oksanen gjorde inte saken bättre. Istället ökade tremålsskytten Jocke Hedqvist på till 6-2 med fem minuter kvar och "Kuben" satte punkt för ännu en imponerande rödblå seger i den sista minuten - 7-3.

Rättvis Edsbynseger

Det var en helt rättvis Edsbynseger. I första halvlek var matchen helt jämn och i början av andra hade hemmalaget ett övertag, men efter Patrik Larssons utvisning blev det Daniel Liws och Kubens show. Just dom två var bäst i Edsbyn medan Timo Oksanen och Hans Åström var bäst i Bollnäs.

Skriven av: Gustaf Lindborg