Bandysidan.nu


Ödesmatch på Sävstaås

publicerat 2004-12-17

Kvällens möte på Sävstaås är en riktig ödesmatch. Bollnäs GoIF tar emot Brobergs IF i ett glödhett hälsingederby som kommer att avgöra vilka lag som går till elitserien. Vinner Bollnäs GoIF så är det bara 1 poäng som skiljer, men vinner Brobergs IF så har dom 5 poäng till goda.

Med dessa tajta förhållanden kan vi räkna med en het och tuff match med mycket känslor och utvisningar. Giffarna har flera spelare som brukar vila sig på botbänken varje match, till exempel Anders Spinnars, Johan Berglund and Tommi Österberg. Men Broberg saknar inte tuffingar dom heller, till exempel Markus Hiukka är ingen man vill möta i en mörk gränd.
Även bland supportrarna hos de olika klubbarna ser det ut att bli en riktig duell. Giffarna har haft genomgående svaga publiksiffror men till detta hälsingederby kommer många att traska upp till Sävstaås. Brobergs supporterklubb Seahawks kommer även dom i stora skalor, fyra fullastade sägs det.

Det är inget snack om att gästande Broberg har den vassare formen. Söderhamnsklubben har tagit 9 av dom senaste 10 poängen och under dom senaste 3 matcherna har man gjort 32 mål, vilket ger ett snitt på 10,6 mål. Den starkaste bidragande kraften bakom det imponerande facit är trion Stefan Larsson, Mika Mutikainen och Jonas Nygren. De två sistnämnda främst då som framspelare till Stefan Larsson som senast gjort 4 mål och sammanlagt ligger på imponerande 19 mål. Det blir svårare motstånd ikväll, och 4 mål kanske inte det blir i afton?
Bollnäs har ingen i skytteligatoppen, men såväl i assistligan. Hans Åström hade inför Kalixmatchen senast gjort 8 assist, undertecknad vet dock inte om det blev fler där. Det är inte omöjligt. Andra heta Giffare är allrounde Daniel Skarps som gjort 9 mål, lika många som mittfältsteknikern Patrik Larsson och unge Joakim Hedberg. Annars har ju Giffarnas signum den här säsongen varit den täta defensiven, man har stått upp starkt mot topplagen. Det gjorde man dock inte i förrgår uppe i Kalix där man skulle "hämta hem" 2 pinnar, och en sådan inställning är ju dödsdömd från början.

Ikväll klockan 21:00 kommer vi nog att kunna utläsa vilka fyra lag som når elitserien från norrgruppen. Om nuvarande fyran Broberg vinner ikväll så har dom 5 poäng upp på Bollnäs som nu ligger femma. Vinner samtidigt Kalix Bandy sin bortamatch mot Kalix Bandy så är Giffarnas femteplats i fara.
Vinner däremot hemmafavoriterna Bollnäs så är läget helt annorlunda. Då skiljer det ynka en poäng mellan lagen och Giffarna har ett lättare spelprogram. Dock finns det aldrig några "lätta" poäng, det är dags att lära sig det.

Vid oavgjort är det status quo och duellen går vidare, knapp fördel Broberg.

[senaste hl=1 bl=2]

Skriven av: Gustaf Lindborg