Bandysidan.nu

Finland vann på hemmaplan

publicerat 2004-12-10

Sverige spelar i helgen ett dubbelmöte mot Finland, ett tidigt genrep inför VM i Kazan. Idag spelades det första mötet, i Finland och Hälsingfors. Liksom i den minnesvärda VM-finalen i vintras så gick Finland segrande ur matchen, och den här gången blev siffrorna faktiskt större. Efter tre mål sista kvarten kunde slutsiffrorna skrivas till 6-2.

Första halvlek var jämn resultatmässigt. Bara 1-1 efter att Katrineholms SK:s Iivo Wegelius gett hemmalaget ledning i den 23:e minuten och David Karlsson, debutant från Hammarby IF, kvitterat med knappa 10 minuter kvar av första halvlek. Andra halvlek startade explosionsartat med två mål direkt. Först målade Iivo Wegelius igen för sitt Finland, men Sverige kunde återigen kvittera, den här gången genom Sandvikens AIK:s Patrik Nilsson. Spelet höll sig jämt men med 19 minuter började svenskarnas ras. Brobergs IF:s Mika Mutikainen nätade dubbelt, i 71:a och 75:e minuten, och Sverigebente Samuli Niskanen gjorde detsamma, i 83:e och 88:e matchminuten. En övertygande finsk seger som publiken på 1 053 personer fick bevittna.

Returmatchen sänds på söndag i SVT24 och då vill det till en förbättring från svenskarna om det inte ska bli pinsamt. Antalet nya och färska spelare gör dock att man får ha en gnutta överseende, och Kenth Hultqvist ska ha credit för att han släpper fram ungdomar som Anders Svensson, Martin Röing, Daniel Mossberg, Johan Esplund, Patrik Nilsson och David Karlsson.

Skriven av: Gustaf Lindborg