Skrällen ett faktum på Jernvallen

publicerat 2004-12-04

Under gårdagskvällen var skrällen ett faktum på Jernvallen i Sandviken. Hemmastarka Sandviken tog emot Bollnäs GIF, och gästerna skulle visa sig vara starkast. Och som flera gånger tidigare den här säsongen var det Jocke Hedberg och Daniel Skarps som avgjorde för "Giffarna".

Giffarna anlände till Jernvallen i hopp om att sno åt sig en pinne. Nu blev det två pinnar, efter en riktig skrällseger med 3-5 (1-2) mot Sandviken, och Giffarna håller nu avståndet ner till Broberg.
Jocke Hedberg som näst senast mot Kalix gjorde 3 mål inledde målskyttet mot Sandviken också. Redan efter 6 minuter fick resultattavlan uppdateras till Giffarnas fördel, 0-1. Stefan Andersson var dock snabb att kvittera, fyra minuter efter 0-1 kvitterade "Pumpen" till 1-1 på straff.
Spelfördelning var jämn, om än med knapp fördel för hemmalaget Sandviken. Men det var gästerna som återigen tog ledningen, och återigen var det Jocke Hedberg som var målskytten. Uppvaktad av flera Sandvikenspelare fastställde han halvtidsresultatet till 1-2 i den 29:e minuten.
[h]Äntligen lite hörnflyt[/h] När alla väntade sig en våldsam anstormning av Sandviken i början på andra så var det istället Giffarna som ökade på sin ledning till 1-3. Daniel Skarps klippte in en hörnretur och nu var det 2 mål upp.
Magnus Muhrén kunde visserligen reducera i den 62:a matchminuten men det spelade ingen större roll för 5 minuter senare ökade Giffarna återigen på och Giffarna som tidigare haft så förtvivlat svårt att få in hörnorna satte nu 3 av 5 hörnor i matchen. Tidigare hade Jocke Hedberg och Danne Skarps satt en varsin och nu var det Hasse Åström.

Danne Skarps hade målflyt igen

Stefan Söderholm reducerade till 3-4 med 13 minuter kvar att spela och en frodig offensiv från Sandviken följde. Sandviken anföll med i stort sett allt man hade men man fick inte in bollen i mål. Istället kunde Daniel Skarps sätta den berömda spiken i matchen sista minut på en kontring. Daniel Skarps leder nu Giffarnas interna skytteliga och han har gjort mål i Giffarnas alla matcher utom mot Kalix, och det trots att han för det mesta spelat i en defensiv roll.
Tilläggas kan att till skillnad mot resten av matchen var det många utvisningar under sista 10 minuterna. Ena stunden var Sandviken 2 man mindre och i nästa hade Giffarna 3 man utvisade samtidigt. Domaren gjorde väl sitt för att rädda topplagen.

Skriven av: Gustaf Lindborg