Hammarby vann till slut

publicerat 2004-12-03

Hammarby vann matchen mot Kalix med 5-3
efter en nervig tillställning.

Trots att Hammarby IF vann matchen mot Kalix Bandy var det ingen av spelarna som i mina ögon vad dagens hjälte.
Dagens hjälte var Stockholms idrottsborgarråd Py Börjesson. När invigningen skulle starta fungerade inte micken. Men bandet klipptes och Py var inte skraj utan hade snörat på sig skridskor, även om det syndes att någon stor vana hade hon inte. Tufft att våga skulle aldrig jag göra inför publik. En straff lyckades hon få iväg sen var den officiella invigningen klar.
Matchen då? Ja, Bajen började precis som mot Sandvikens AIK med att snabbt ta en tvåmålsledning genom David Karlsson och säsongsdebuterande Mikael Billander. Då trodde nog de flesta att det skulle bli en lätt match. Men Kalix Bandy ville annorlunda. Man ville verkligen visa att man inte är några man bara kör över. Med livsfarliga kontringar och offsidefällor fick man matchen dit man ville. På en av dessa kontringar efter en Hammarbyhörna gjorde Mikko Aarni 2-1.
3-1 målet blev omdiskuterat. En Hammarbyhörna som Patrik Sandell sköt i magen på Kalix målvakt så han ramlade in i målet. Enligt bortalaget var aldrig bollen inne. Men Kalix lät sig inte knäckas av det utan hann både med att reducera på straff genom Vesa Vuokila och kvittera innan halvtid genom Anders Englund.
I andra halvlek lyckades till slut Hammarby punktera matchen. Först räddade Andreas Bomark en friställd Kalixanfallare och några minuter senare gjorde Stefan Erixon 4-3. Kanske inte helt rättvist men väldigt viktigt för matchutgången. Till slut punkterade David Karlsson matchen och hela Zinken andades ut. Utom den lilla Kalixklacken förstås. De gav aldrig upp och ska ha stor eloge för det.
Nu vänder serien så det blir returmöte uppe i Kalix.
Kalix är mycket bättre än Bollnäsmatchen visade. Så det blir tufft där uppe.

Skriven av: Per-Åke Tångring