Bandysidan.nu


Bara tre Allsvenska matcher idag

publicerat 2004-11-26

Idag spelas bara tre Allsvenska bandymatcher. I norra tar Brobergs IF emot Bollnäs GoIF i ett hett hälsingederby och i södra möts Boltic/Göta och Villa Lidköping BK samt Vetlanda BK och IFK Vänersborg.

Vi börjar i norra Allsvenskan med Broberg mot Bollnäs. Denna match är mycket viktig för båda parter då lagen står på samma poäng om Broberg vinner men om Bollnäs vinner så skiljer det fyra poäng. En såkallad "fyrapoängsmatch".
Hemmalagets form är lite oklar. Resultatmässigt har det inte varit lysande men spelmässigt helt okej. Senaste en 2-4-förlust på Zinken mot ett övermäktigt Hammarby och näst senast vann man med nöd och näppe med 6-5 hemma mot Kalix. Det som har varit viktigt för Broberg är att man på slutet fått tillbaka långtidsskadade Markus Hiukka. Markus Hiukka är en av Allsvenskans tuffaste försvarsspelare och en god ledare. Dessutom är reservmålvakten Calle Samuelsson tillbaka efter skada, men det är ju av mindre betydelse. Framåt har Ola Hallberg, Robert Dammbro och Stefan Larsson infriat förväntningarna, och Jonas Nygren har varit en mycket positiv överraskning trots några små skavanker.

Brobergs motståndare är undertecknads kära Giffare. Kunde tyvärr inte närvara under onsdagens skalp hemma mot Falu BS men enligt vad jag läst och hört mig till så kunde Giffarna gå ifrån till lätt seger när isen blev spelduglig i andra halvlek efter snökaoset i första.
I matchen före var det Västanfors i Fagersta som gällde. Giffarna var spelmässigt överlägset men det ville sig inte riktigt och man kom undan med blotta förskräckelsen - 5-4.
Giffarnas raggarbandy från tidigare säsonger är som bortblåst. Med Stefan Hansson och Kjell Ljusberg vid rodret är det defensiven som prioriteras och det är ibland äckligt disciplinerat med väl många överlappningar. Sådant kan ställa till det mot lag som Västanfors, men det är nog nödvändigt om man vill nå de fyra i toppen i Sverige.
"Viktiga" Giffare ikväll att hålla ögonen på är Patrik Larsson och Hans Åström som båda har stigande form. En annan som imponerat är nyförvärvet Peter Stock och burväktare Timo Oksanen är alltid stabil.

Läs mer om matchen hos: Hälsingekuriren och Brobergs hemsida.


Övriga matcher har jag dålig koll på, men här är några länkar.

Boltic - Villa. Läs mer om matchen hos: BandySm.

Vetlanda - Vänersborg. Läs mer om matchen hos: Vetlandas hemsida.

Skriven av: Gustaf Lindborg