Hammarby ångar vidare

publicerat 2004-11-24

Hammarby vann kvällens match på Zinkensdamms ip med 4-2 efter 3-0 i halvtid. Sen började det snöa.

Första halvlek mellan Hammarby IF och Brobergs IF började i första halvlek som väntat. Broberg låg och lurpassade medan bajen hade boll och försökte dyrka upp ett kompakt försvar. Visserligen tog det bara 10 minuter innan Stefan Erixon kunde raka in bollen i en tilltrasslad situation framför mål. Men sedan var det ställningskrig i hela första halvlek. Dock slappnade Brobergs försvar av i matchminut 23 då Rickard Koch kunde åka slalom från hörnflaggan och kunde göra 2-0. 3-0 målet kom precis före halvtidspaus på en hörna av alltid pålitlige hörnskytten Stefan Erixon.
Då hade det redan börjat snöa ordentligt och halva arenan hade redan sprungit närliggande krogar för den obligatoriska halvtidsbiran. Andra halvslek blev en parodi på bandy, men vi var inte ensamma om det i kvällens omgång. Och vädrets makter hör till bandyns skäl så det är bara att köra som Villas skyttekung Ari Holopainen brukar säga.
Nåväl Broberg klara av vädret bättre genom att spela enklare och skjuta så fort chansen fanns. Tyvärr befann jag mig för långt från Hammarbys mål för att kunna se exakt hur målen gick till. Men målskyttarna var i alla fall Ola Hallberg i matchminut 57 och Stefan Larsson bara en lite stund senare i minut 62. Då trodde man att det här skulle kunna gå hur som helst. Men då steg återigen David Karlsson fram och visade att han är framtidens stora skyttekung. Han drog ett par försvarare och rakade upp bollen i nättaket. Då hade det gått 76 minuter och resten var bara en snörakningshistoria utan några riktiga farligheter.

Skriven av: Per-Åke Tångring