Bandysidan.nu


Toppduell på Jernvallen

publicerat 2004-11-24

Kvällen toppmatch är tveklöst den mellan Sandvikens AIK och Edsbyns IF. Tvåan möter trean i Norra Allsvenskan, och det lär bli en riktig fight med två heltaggade lag.

Förutom en plump i premiären med 4-4 mot Brobergs IF så har Sandvikens AIK kommit igen starkt inför kvällens match. Efter premiärplumpen besegrades Kalix Bandy med imponerande 13-3 och sen kunde laget, med Magnus Muhrén i spetsen, även plocka ner Falu BS med 7-3 på bortais.
Bäste Saikare är nog just Magnus Muhrén som trots idelig uppvaktning lyckats sätta bollen i nät 9 gånger på 3 matcher. Nygamle Daniel Eriksson har även han bevisat sig vara back in business med lysande defensivt spel.

Till skillnad mot för Sandvikens AIK känns det som att det finns flera frågetecken i Edsbyns IF. Förutom en imponerande seger senast i serien med vinst 10-2 mot Brobergs IF så har det gått lite knackigt tidigare. Före 10-2-matchen hade man problem med Kalix Bandy i en halvlek och i premiären fick man "bara" 3-3 mot Bollnäs GoIF. Formen?
Dessutom undrar jag hur man har tagit Europacupmatcherna. Att Per Hellmyrs blivit skadad är naturligtvis ett avbräck, och även om Edsbyns IF har många bra back-up så kan de bli problem. Dessutom har spelet varit si och så i Europacupen.

Om ni läser mellan raderna så förstår ni säkert att jag tror att vinnarna ikväll heter Sandvikens AIK. Formen är god känns det som, och man har en klar målskytt vilket är viktigt. Många pratar om att man ska försöka sprida ut målskyttarna men jag är mer inne på att ha en som kliver fram och gör mål, en ledare som vet vad som krävs och gör det. Magnus Muhrén i Sandvikens AIK är ett praktexempel på det med sina 9 mål på 3 matcher. I Edsbyns IF är skyttarna mer utspridda och 5 man har gjort 3 mål var.

[senaste hl=8 bl=3]

Läs mer om matchen:
Arbetarbladet: Muhrén punktmarkerad
BandySm: Inför match

Skriven av: Gustaf Lindborg