Bandysidan.nu


Första finalmatchen spelad

publicerat 2004-11-19

Nu har första finalmatchen i Europacupen 2004 spelats mellan Edsbyns IF och Vodnik. Det blev en fartfylld och målrik match, som till största delen också bjöd på ett just men hårt spel.

Vissa spelare fick dock ta betydligt mer stryk än vad de borde behöva. Vodniks Mikhail Sveshnikov är ett exempel. Misha som är gudomlig på skridskor visade även idag varför många hävdar att han är världens bästa spelare. Att han ofta står ut i världens bästa klubblag måste ses som ytterligare ett bevis på detta.

Men han var inte ensam om att vara bra. Vodnik bjöd på ett mycket fint spel i hela laget och man stressade Edsbyn väldigt högt upp i banan. En taktik som visade sig mycket effektiv i matchinledningen, då Vodnik lyckades gå ifrån till 4-1. Edsbyn tog sig dock samman och kvitterade till 4-4 innan Vodnik i slutet av halvleken lyckas få in 4-5.

Även den andra halvleken spelades i ett högt tempo och Vodniks höga press skapade stora ytor på mittfältet. Dock behärskade Vodnik spelet bättre och vann till slut med 6-9.

Spelet blev dock grinigare i slutet och de norska dommarna missade alldeles Pavel Franzs fula bentackling på Per Hellmyrs i staffläge. Första rapporterna säger att Hellmyrs är ledbandsskadad. Hur allvarlig skada det är frågan om är i dagsläget inte klart.

Det här aktualiserar återigen problemet med norska och finska dommare i matcher mellan svenska och ryska lag. De hänger helt enkelt inte med.

Skriven av: Torbjörn Lindquist