Bandysidan.nu


Luften gick ur Karlsbyheden

publicerat 2004-11-16

Ett av division 1:s mest upphaussade lag inför premiären var Karlsbyhedens IK. När premiären spelades i förrgår gick det inte så som Dalaklubben hoppats utan luften gick ur efter att ha förlorat mot Nyborgs SK med 5-4.

Enligt uppgift så skar det sig mest i de bakre regionerna för storfavoriten Karlsbyheden. Försvararna och målvakten ska ha varit lite släpphänta och orsakat några baklängesmål.
- Spelarna var oerhört laddade inför matchen, men det gäller att hitta rätt nivå på laddningen också. Vi spelade inte som ett lag och hade för dåligt tålamod, förklarade tränaren Per Jerfström efter matchen.
Nyborg inledde matchen bäst och snart stod det 2-0 till gästerna från norr. Karlsbyheden gick dock upp till 2-2 före paus och tidigt i andra stod det 3-3 innan Örjan Elfström (som så många andra tidigare spelare i Falu BS) kunde ge "Heden" ledningen. Med 4-3 trodde man att hemmalaget skulle kunna gå ifrån till seger, men icke. Nyborg vände och vann matchen med 5-4 på ett imponerande sätt efter mål Per-Johan Wikström och Stefan Stenman.
- Vi visste egentligen ingenting om Nyborg, men jag förstod att det skulle vara ett ungt, hungrigt lag med duktiga skridskoåkare, berättade Jerfström.
- Men nu är premiären över och det här var ju bara första matchen, avslutar han och blickar redan fram mot matchen mot Skutskärs IF BK på lördag.

Läs hela artikeln i Falukuriren.

Skriven av: Gustaf Lindborg