Bandysidan.nu

Umeå säkrar seriesegern i en avslagen match

publicerat 2003-02-16

Denna match kommer varken att kommas ihåg för livet på läktaren eller för spelet. Däremot kommer nog åskådarna ihåg Ovanåkersmålvakten och hans långa precisa utkast.

Det märktes från början att denna match inte gällde något i praktiken. Inget av lagen gick på mer än halvfart. Trots att Umeå slarvade något enormt så skapade man klart mest och gjorde också det första målet. Redan efter 4 minuter gjorde Håkan Hermansson 1-0.

Umeås Andreas Bergström gör 2-0 på en vänsterhörna innan Ovanåker reducerar till 2-1 genom Robert Bergius på ett friläge. Ovanåkers reducering kan tillskrivas deras målvakt, då det var en av hans långa utkast som bäddade för det. Väldigt snabbt svarar dock Umeås Peter "Sunna" Sundström som på något konstigt vis får bollen med sig i sin väg in i framför mål och med knapp styrfart lyckas bollen ta sig över mållinjen och därmed leder Umeå med 3-1.

Ovanåker skapar flera bra chanser, men Umeås målvakt Clas Olofsson gör flera riktigt fina räddningar, varav en enhandsräddning. I samband med ett frislag en halvtimme in i matchen får Jonas Lindberg 5 minuters utvisning för sabotage mot spel. Innan halvleken är slut lyckas dock Umeå göra ytterligare två mål. Först Jörgen Hålldin på hörna och därefter gör Erik Sandström 5-1 precis innan halvtid.

Andra halvlek blir spelmässigt väldigt lik den första. Ovanåker backar hem och satsar på lyror eller långa utkast från Lucas Lund, medan Umeå fortsätter att pressa och skapar massor av målchanser. De flesta av dessa målchanser räddas dock av Lucas i Ovanåkersmålet. Men 4 minuter in i andra halvlek gör Lucas ett lite sämre utkast som snappas upp av Lars Mårdvall i Umeå. Mårdvall får med sig bollen i en snygg dribbling in i straffområdet och passar fram till "Sunna" som gör 6-1.

Med halvtimmen kvar gör Umeå sitt sista mål i matchen, 7-1 genom Lars Mårdvall som får ett friläge. Strax därpå får Jan-Erik Götesson i Ovanåker 10 minuters utvisning för bentackling. Drygt kvarten återstår när en Ovanåkersspelare kommer fri och Clas i Umeåmålet försöker hinna först på bollen. Domaren uppfattar det som att Clas fäller Ovanåkersspelaren och dömmer straff. I samband med straffen utvisas Clas, men Lars Mårdvall sitter av straffet. Straffen läggs av Joakim Hålldin som skjuter utanför.

När bara 10 minuter återstår av matchen får Joakim Hålldin 10 minuter för slag på spelare. Strax innan matchen slutar blir Jan-Erik Götesson matchens siste målskytt och matchen slutar 7-2.

Målskyttar
UBS: Peter Sundström 2, Jörgen Hålldin, Erik Sandström, Andreas Bergström, Lars Mårdvall och Håkan Hermansson
OBK: Jan-Erik Götesson och Robert Bergius