Bollnäs nära skräll på Ön

publicerat 2004-11-13

Bollnäs GoIF var under fredagskvällen mycket nära att kunna skrälla till stort mot mästarna Edsbyns IF i den allsvenska premiären. Det var Joakim Hedberg som med sina två mål satte käppar i Edsbyhjulen.

Jocke Hedberg var den som inledde matchen med ett mål. Fredrik Spinnars spelade fram till just Jocke Hedberg som skrinnade in framför mål och tråcklade in bollen i nät. Efter det hade Edsbyn en sekvens på fyra raka resultatlösa hörnor, vilket visar prov på bra rus från Giffarna.
Efter en tids mer kamp på isen så lyckas till slut Edsbyn göra mål en hörna. Det var Patrik Rönnkvist som drog till på hörnan, otagbart för duktige Timo Oksanen.
Bollnäs kunde också göra mål på hörnor och man satte också punkt för halvleken med ett hörnmål. Succéförvärvet Peter Stock klämde in 2-1 till bortalaget med knappa kvarten före paus.

Första halvlek var en jämn och rätt tillknäppt tillställning som bjöd på en del utvisningar, dock utan direkt. Edsbyns Joakim Hedqvist och Bollnäs Daniel Skarps var några av dom som fick provsitta botbänken i Edsbyn Arena.
Bäst i första halvlek enligt undertecknad var Timo Oksanen i Bollnäsburen, och framförallt Edsbyns mittfältsgeni Daniel Liw som jag får Konstantin Zaletayev-vibbar av. En fin komplimang!

I andra halvlek kvitterade Edsbyn snabbt. Palle Rönnkvist pangade på ett bra skott som i sin tur Magnus Olsson fick tag på och petade in i mål till 2-2.
Edsbyn skulle också gå förbi till 3-2. "Bollnäsdödarn" Jonas Edling dundrade in ledningsmålet på straff efter att Hans Andersson dribblat sig igenom på vänsterflanken innan han blev ojuste omkulltacklad.
Kanske trodde man att hemmafavoriten skulle rycka ifrån nu när man äntligen gått förbi, men istället var det Bollnäs och Jocke Hedberg som kvitterade. Patrik Larsson bröt ett Edsbyuppspel och frispelade då Jocke Hedberg som sprätte upp bollen i nät och gav Flames anledning till extas.

Efter det fortsatte Edsbyn att skapa några halvchanser men riktigt farligt var det aldrig. En stensäker defensiv, med bara ett insläppt spelmål, och ett effektivt anfallsspel med en vass Jocke Hedberg och sparkapital på Patrik Larsson och framför allt Hans Åström, gav Bollnäs den moraliska segern.
I Edsbyn är det många som går på sparlåga och vill man vara med i toppen med Hammarby IF och Sandvikens AIK så måste samtliga höja sig ett par snäpp. Bara Daniel Liw får godkänt i ett Edsbyn som kommer undan med blotta förskräckelsen.

I morgon gästar Edsbyn Kalix och Bollnäs tar emot Hammarby.

Skriven av: Gustaf Lindborg