Återigen jämnt mellan Umeå och Karlsborg

publicerat 2003-03-01

Umeå och Karlsborg har tidigare spelat fyra matcher under säsongen och alla har varit jämna. Lagen har varsin uddamålsseger och två av matcherna har slutat oavgjort. Matcherna har varit svängiga och så var det även denna gång.

Karlsborg inleder målskyttet i den 4:e matchminuten genom Kalixspelaren Erik Olovsson. Efter 15 minuters spel får Erik ytterligare ett mycket bra läge, men Umeåmålvakten Clas Olofsson gör en mycket bra räddning. Karlsborg lyckas dock att göra 0-2, men genom Alexander Illarionov i den 21:a minuten.

Umeå svarar dock direkt. Det är Tomas Backman som som lyckas reducera till 1-2. Strax därpå får Karlsborg flera utvisningar. Först ut är Daniel Sundqvist som får 10 minuter för fasthållning. Därefter får Alexander Illarionov 10 minuters utvisning och strax innan Daniel är klar för spel åker även Lars Edvartsen ut 10 minuter. Under den perioden av matchen skapar Umeå flera bra chanser och Per "Benson" Eriksson lyckas med att missa i stort sett öppet mål.

Men när Umeås Tomas Backman åker ut 5 minuter för sabotage på spel med knappt 5 minuter kvar av första halvlek är det KBK som lyckas med att utöka sin ledning genom Rikard Lundström.

I början av den andra halvleken åker Jonas "Pluto" Henriksson ut 10 minuter och då passar Erik Olovsson på att utöka Karlsborgsledningen ytterligar till 1-4. I den 57:e minuten reducerar Umeås Johan Sejdhage, innan Alexander Mardakin i Karlsborg återigen utökar ledningen till 2-5 5 minuter senare.

Med 25 minuter kvar av matchen börjar Umeå sin vanliga upphämtning. Först ut är Benson, som reducerar till 3-5. Därefter försöker Umeå sig på en frislagsvariant där Tomas Backman lyfter över muren och Petter Kindmalm slår in bollen bakom Peter Kihlgren i Karlsborgsmålet. Umeå kvitterar sedan genom Peter "Sunna" Sundström. En Karlsborgsspelare missar i en passning och Sunna får bollen framför sig. Dribblar sig mellan flera Karlsborgsspelare och får på ett ordentligt skott in i målet, 5-5.

Men Umeå nöjde sig inte med det här, utan fortsatte målfabrikationen. I den 72:a minuten får Benson på en riktig stänkare i nättaket på en vänsterhörna. Några minuter senare gör Patrik Wiklund 7-5. I det här läget ser Umeå klart starkast ut, men Karlsborg ger sig inte utan vänder på matchen.

Detta genom mål på två hörnor. Först står Alexander Mardakin som står som fjärdeskytt på en vänsterhörna och därefter är det Erik Olovsson som gör sista målet i matchen med 5 minuter kvar. I slutminuten åker Sunna ut 10 minuter för fasthållning. Båda lagen skapar flera farligheter i slutminuterna, men matchen slutar 7-7 och efter 5 matcher mellan lagen har de delat broderligt på poängen.

Målskyttar
UBS: Per Eriksson 2, Petter Kindmalm, Tomas Backman, Johan Sejdhage, Peter Sundström och Patrik Wiklund
KBK: Erik Olovsson 3, Alexander Mardakin 2, Rikard Lundström och Alexander Illarionov