Bandysidan.nu

Jumboduell i södra Allsvenskan?

publicerat 2004-11-07

Igår möttes de förväntade jumbolagen i södra Allsvenskan, Gripen/Trollhättan BK mot IFK Motala. Matchen vanns av Gripen/Trollhättan BK som höjde sina aktier inför premiären, medan IFK Motala helt klart sänkte sina.

De var dock gästerna som nätade först, genom anfallaren Jonas Eriksson. Men efter det tog hemmalaget Gripen tag i grejorna, båda spelmässigt och resultatmässigt. De båda nyförvärven Mathias Johansson och Magnus Gustafsson reducerar och kvitterar för de gulsvarta, innan Sebastian Isaksson, Mattias Åhlén och Mattias Jansson ökade på till 5-1 i paus. Alexej Kurochkin var också riktigt bra enligt rapport, men blev mållös.

Andra halvlek blev sämre spelmässigt och liksom i första halvlek så var det Motala som målade först. Det var Jonas Eriksson som snyggade till siffrorna tidigt i andra.
Gripen väntade dock inte länge med att replikera utan 5-2 blev snabbt 7-2 efter mål av Lars Karlsson och Anders Elg.
Motala fastställde slutresultatet till 7-3 genom Jonas Eriksson som var klart bäst i Motala och han gjorde alltså ett hattrick.

Källa: Gripens hemsida

Skriven av: Gustaf Lindborg