Bandysidan.nu


Oklart läge i Vetlanda

publicerat 2004-11-06

Vetlanda BK har inför den här säsongen gjort ett flertal fina värvningar, som till exempel Andreas Bergwall, Daniel Svedberg och talangen Patrik Gustavsson Thulin, och många tror att Vetlanda BK blir årets positiva överraskning.

Men det stora problemet för Vetlanda är den is som inte vill infinna sig på Tjustkulle. De bedrövliga träningsförhållanden - där Vetlanda BK i drygt tre veckor varit enda allsvenska bandylaget utan hemmais - gör att klubbens spelande andratränare Sergej In-Fa-Lin inte vill ta ordet elitserien i sin mun.
- Det finns kapacitet i den här spelartruppen, men utåt vill jag inte tala om elitserien efter nyår. Våra konkurrenter har haft otroligt mycket bättre träningsförutsättningar på stor bana, säger Sergei In-Fa-Lin.

Landslagsmålvakten Andreas Bergwall ser också stora problem med isbristen.
- Vetlanda BK är ett lag som är på väg uppåt och möjligheterna till elitseriespel var helt avgörande för mitt klubbval, när jag lämnade Västerås SK. Jag är förvånad över isproblemen. Jag har aldrig hört talas om något dylikt för ett allsvenskt bandylag, säger Andreas Bergwall som tycker det känns lite orättvist mot spelarna i laget.
- Det känns absolut inte rättvist mot oss spelare, som skall vara Vetlanda kommuns flaggskepp i vinter. Träningsmatcherna har gått bättre och bättre. Jag har i alla fall vissa förhoppningar om elitseriespel, men det kommer bli väldigt jobbigt, framförallt i början.

Källa: Hemsidan.net.

Skriven av: Gustaf Lindborg