Umeå gör en plattmatch i blåsväder

publicerat 2003-03-06

Umeå startar bra och har också matchens första riktigt bra målchansen genom Peter "Sunna" Sundström, men en reflexräddning från målvakten gjorde att det fortfarande stod 0-0 efter 7 minuters spel. Då skapar Nyborg sin första farlighet, ett långskott av Daniel Bergström letar sig in i mål och Umeås ras börjar.

Ett par minuter efter det första målet gör Daniel Bergström ytterligare ett, efter riktigt slarvigt försvarsspel av Umeå och därmed står det 0-2 efter 10 minuters spel. Umeå reducerar i den 12:e minuten genom Per "Benson" Eriksson

Nyborg fortsätter dock att göra mål på sina chanser och efter knappt 15 minuters spel gör Nyborgs Markko Korkala 1-3 på ett frislag strax nedanför höger frislagscirkel. I den 24:e matchminuten gör Nyborg dessutom 1-4 på en kontring genom Daniel Bergström. Daniel kommer in från vänster sida och lyfter in bollen över Clas i Umeåmålet.

En knapp halvtimme in i matchen åker Nyborgs Tommi Korkala på matchens första utvisning, 10 minuter för våldsam tackling. Detta minskar dock inte Nyborgs målhunger utan några minuter senare gör Per-Johan Wikström 1-5 och minuten efter målet så får Nyborg en straff. Clas i räddar dock straffen mycket bra. I samband med straffen blir Umeås Andreas Bergström utvisad 10 minuter.

I mitten och slutet av den första halvleken har inte någon av Umeåspelarna lyckats med någonting och Nyborgsspelarna skär av alla passningsvägar som tänkas kan. Detta gör att Umeå försöker åka mer själv och då låses de fast i en stark defensiv. Detta spel resulterar i att Nyborg lyckas med att utöka sin ledning till 1-7 genom Tommy Andersson i slutminuten av den första halvleken.

Nyborg fortsätter inledningen av den andra halvleken på samma sett som man avslutade den första, och man skapar flera bra målchanser, men det som inte motas av målvakten stoppas av en utespelare. En kvart in i halvleken får Umeå straff och Benson gör sitt och Umeås andra mål för dagen. Dock replikerar Nyborg nästan omedelbart och gör 2-8 genom Fredrik Wikström.

Med 25 minuter kvar av matchen reducerar Benson igen i en stökig situation. Nu börjar Umeå att spela bandy på allvar för första gången i matchen och med 15 minuter kvar gör Benson 4-8 och det ser ut som att laget är på väg att göra en upphämtning av den typ man visat sig kapabla till flera gånger tidigare. Det tar dock bara en par minuter tills Fredrik Wikström blir fri med Clas och där gör han inga misstag, 4-9 till Nyborg är ett faktum och då gick den sista luften ur Umeåspelarna.

Slutet av matchen blir lite grinig. När Umeås Lars Mårdvall blir fult tagen utan att domarna ser det tappar han hummöret och det slutar med att han och Nyborgsspelare får 10 minuter vardera för olämpligt uppträdande. Strax därpå åker Umeås Jörgen Hålldin ut 10 minuter för en fasthållning och med några minuter kvar är det Andreas Bergström som åker på sin andra utvisning för dagen, 10 minuter för våldsamt slag.

I matchens slutskede får Benson bollen på mittplan och gör en mycket vacker frispelning av Tomas Backman, som dock blir neddragen och Umeå tilldelas sin andra straff i matchen. Straffskytt blir återigen Benson, som sätter sin andra straff för dagen. Därmed fastställer han också slutresultatet 5-9. En dålig match av Umeå, där knappt ens femmålsskytten Per "Benson" Eriksson kan få godkänt. Clas Olofsson gör flera bra räddningar, men också ett par grodor. För övrigt var det bara dåligt.