Bandysidan.nu


Hammarby lekte med Katrineholm

publicerat 2004-10-25

I förrgår hade Katrineholms SK lekstuga med Allsvenska nykomlingen Västanfors IF. Igår var det Katrineholms SK man lekte med då Hammarby IF var på besök i Katrineholm. De sensationellt stora siffrorna skrevs till 1-21 (1-13), fördel Hammarby IF.

Visserligen var det en träningsmatch, men det måste ändå vara högst sensationellt att det blir 1-21 i en bandymatch.
- Så här kan det gå när man väljer flykt istället för kamp, suckade Katrineholmstränaren Kenneth Granberg och fortsatte:
- Men måhända var det så att spelarna tyckte att de var världsmästare efter lördagssegern mot Västanfors.
Kenneth Granberg var riktigt besviken på laget efter matchen, speciellt med tanke på den fina matchen emot Västanfors dagen innan.
- Jag hade en förhoppning om att spelarna skulle ta fram kampviljan och bjuda upp till strid efter den bedrövliga inledningen. Men oj så fel jag fick, sa Kenneth Granberg och syftade på 0-3-underläget efter 5 minuter.

I Hammarby var man förståeligt mycket muntrare över storsegern. Och man tycker inte Katrineholm var enbart jättedåliga.
- Nej, vi gjorde det bra! Vi åkte mycket, vi var aktiva, och vi kunde ha gjort tio till. Det kan ju bli så här i bandy när det rinner iväg. Men det är viktigt för oss att vi orkar fortsätta och hålla ett högt tempo, mala på. Det brukar vara svårt, men nu behöll vi skärpan ända till slutsignalen, säger lagledaren Henrik Sundin och berättar vidare om det effektiva anfallsspelet:
- Vi spelade med Christian Waahler och David Karlsson på topp och det fungerade mycket bra. David gjorde fem mål och Christian två. Övriga målskyttar var Stefan Erixon 4, Kalle Spjuth 4, Stefan Persson 2, Oscar Jonsson 2, Jonas Holgersson 1 och Göran Rosendal 1.
Nu laddar Bajen om inför kommande helgs World Cup genom att förhoppningsvis premiärträna på nyrenoverade Zinken.
- Vi hoppas kunna köra onsdag, torsdag. Det skulle passa bra som förberedelse till World Cup i Ljusdal, som startar nu på fredag för vår del, avslutar Sundin.

Källor: Katrineholms Kuriren och Hammarbybandy.se

Skriven av: Gustaf Lindborg