Bandysidan.nu


Giffarna nära skrällseger

publicerat 2004-10-24

Under eftermiddagen gästade "superlaget" Vodnik Bollnäs och Sävstaås. Vodnik gick ifrån till 3-1 i början på andra halvlek innan Bollnäs GoIF kunde reducera, kvittera och till och med gå förbi. Med 2 minuter kvar kvitterade dock ryssarna på hörna.

Ett ihärdigt regnande och bedrövlig is symboliserade dagens match. Trots det kom det en hel del folk upp på Åsen. Där fick man betrakta en del nyheter på arenan. Bland annat är en stor jordhög mellan ena läktaren bakom ena målet och vägen bortagen, och ny belysning var uppsatt. Dessutom ska det inom en snar framtid upp VIP-loger på ena planket.

Giffarna började matchen bäst men det var Vodnik som tog ledningen i mitten av första halvlek. Bollnäs GoIF:s nyförvärv Ville Aaltonen från Ljusdals BK kunde dock kvittera efter en något tilltrasslad situation framför mål. 1-1 i paus alltså.
I andra halvlek blev spelet lidande av den knottriga isen. Vodnik gjorde då ett ryck upp till 3-1 och då trodde i alla fall jag att matchen var körd och att siffrorna skulle rinna iväg. Men tji fick jag, istället lyckades Bollnäs GoIF både reducera, kvittera och gå förbi till en ledning med 4-3. Segern vara nära men Vodnik lyckades med ynka 2 minuter kvittera till 4-4 på hörna. 4-4 blev också slutresultatet.
Bäst på plan och framförallt i Bollnäs GoIF var Anders Spinnars som vikarierade som libero då ordinarie Tommi Österberg var sjuk. Nyförvärvet Peter Stock var också bra på halven.

Bollnäs GoIF och Vodnik spelar för övrigt i samma grupp i World Cup i helgen.

Skriven av: Gustaf Lindborg