Bandysidan.nu


Fortsätter Karlsbyheden vinna?

publicerat 2004-10-15

Karlsbyhedens IK har inte spelat många försäsongsmatcher hittills, men i dom matcher man har spelat har man gått fram som en skördetröska. Eller vad sägs om först 11-1 och sen 10-0? Kan man nu fortsätta imponera när man möter lite tuffare patrull i eftermiddag i egenskap av Karlsborgs BK?

En stor orsak till Karlsbyhedens framgångar är deras värvningar, i huvudsak från Falu BS. De nya namnen i Karlsbyhedens trupp den här säsongen som är ifrån just Falu BS är Tomas Jansson, Magnus Sjöling, David Ohlsson, Kenneth Spångberg och Mattias Andersson. Dessutom kommer Johan Thunstedt och Viktor Petersson från Falu BS U17. Övriga nyförvärv är Johan Eltin från Borlänge/Stora Tuna BK. Nu gäller det för dessa nyförvärv att visa vad man går för i Edsbyn Cup.

I Karlsbyhedens grupp spelar bara division 1-lag och division 2-lag, alltså inget lag från allsvenskan. Detta är ingen slump utan arrangörerna har gjort på detta viset för att lagen i denna grupp ska få en vettigare chans. Men i ett eventuellt slutspel får man naturligtvis tuffare motstånd.
Karlsbyhedens lagledare Peter Wiklund berömmer det initiativet och säger att han gillar den breda blandningen av olika lag.
- Jag tycker det är bra, framför allt kul för oss mindre föreningar att få vara med bland de stora, vi får se hur bredden står sig i svensk bandy. Nu är ju inte Sandvikens AIK, Hammarby IF och Västerås SK med som är de riktigt stora ihop med Edsbyns IF de senaste åren, men det är nog bara bra för en cup som denna, säger Peter Wiklund och fortsätter:
- Just detta med att det är så mycket lag, från eliten och snäppet under den på ett och samma ställe, och inte vilket ställe som helst utan i en inomhushall för bandy i Hälsingland, detta måste vara bandysportens "Mekka". Vem kunde ana detta för några år sedan?

Tja, att vi skulle ha en bandyarena och matcher i september trodde vi väl inte, men att Hälsingland är bandsporten Mecka har väl ingen tvivlat över?
Skämt å sido.

I eftermiddag möter Karlsbyheden norrländska Karlsborg som tidigare i morse mötte Selångers SK och förlorade med 7-4. Farligast i Karlsborg är kanske Jari Tammilehto som gjorde 3 mål i förmiddagsmatchen mot just Selånger.
Karlsbyhedens Peter Wiklund räds dock inte motståndet i gruppen.
- Våra motståndare är svåra att uttala sig om, IFK Rättvik BK har vi spelat mycket emot och har på så vis mest koll på dom, de förstärks dock med unga spelare från "Byn" som vi får se upp med. Karlsborg har jag nog aldrig sett spela så här vet vi inte mycket. Selånger, det klassiska bandylaget, är nog ett riktigt bra lag som siktar mot eliten igen och blir ett tufft motstånd. Det är ju cup och mycket matcher så man får kika på lagen innan man möts.

Slutligen har Peter Wiklund en önskedröm om fortsättningen i Edsbyn Cup:
- Skulle vi gå till kvarten så kan allt hända, tänk att möta Bollnäs mitt i hälsingenatten!

Matchen mot Karlsborg börjar 15:30.

Skriven av: Gustaf Lindborg