Bandysidan.nu


Karlsbyheden krossade Söderfors med 11-1

publicerat 2004-10-11

Igår möttes förra säsongens division 1-topplag Söderfors GoIF och årets division 1 nykomling Karlsbyhedens IK. Karlsbyhedens IK, som inför den har inför den här säsongen värvat ihop en mycket stark division 1-trupp, med många tidigare Falu BS-spelare.

De nya namnen i Karlsbyhedens trupp den här säsongen som är ifrån just Falu BS är Tomas Jansson, Magnus Sjöling, David Ohlsson, Kenneth Spångberg och Mattias Andersson. Dessutom kommer Johan Thunstedt och Viktor Petersson från Falu BS U17. Övriga nyförvärv är Johan Eltin från Borlänge/Stora Tuna BK.

Och de nya namnen imponerade i gårdagens träningsmatch mot Söderfors. Tomas Jansson (som förra säsongen bildade anfallsduo med Sergej Obuhov i Falun) stänkte fyra baljor för sin nya klubb. Efter ledning med 5-1 i paus så skrevs siffrorna till slut till förkrossande 11-1. En mycket fin skalp såhär pass tidigt på säsongen.
- Vi drar inte för stora växlar av detta men helt klart så såg det bra ut. Man vet ju aldrig när man kliver ut för match på stor plan första gången på säsongen med ett gäng där inte alla spelat tillsammans, säger klubbens lagledare Peter Wiklund till Bandysidan.

Peter Wiklund är mycket nöjd med Karlsbyhedens spel, och är delvis överraskad på Söderfors bleka spel.
- Vi visste inte hur Söderfors var heller då vi inte stött på dom på flera år, vi visste dock att dom så när kom till play-off i fjol för att sedan bli tvåa i vårserien.

Och Peter Wiklund ser framemot kommande helgs Edsbyn Cup där Karlsbyheden deltar, och där hoppas man på mer positiv text i media.
- Kul att intresse finns för oss "nya" i ettan till vintern.

Skriven av: Gustaf Lindborg